NRK Meny
Normal

Vil prioritere hovedveiene

– Prioriter hovedveiene, og la distriktene trekke kølapp. Det mener Fremskrittspartiet i Finnmark.

Forslaget høstet ikke akkurat trampeklapp blant de andre fylkespolitikerne.

– Vi trenger føst av alt å få prioritert hoved innfartsårene til fylket, deretter hovedveiene mellom byene våre, før man tar de mindre strekningene.

Det sier Claus Jørstad i Finnmark Fremskrittsparti. Forslaget kom som en reaksjon på det han mente var navlebeskuende forslag fra de andre fylkespolitikerene, under debatten om riksveibudsjettet i gårsdagens fylkesting.

- Man glemmer av at man sitter som representant for hele fylket, og skal se fylket som helhet. Enkelte politikere har en tendens til å snakke om sin syke mor, mens vi i Fremskrittspartiet hele tiden har vært klar på at vi trenger å få en egen stamvei gjennom fylket som hovedprioritet.

Det var bred enighet blant alle partiene om at fylket står ovenfor store utfordringer når det gjelder å oppgradere riksveiene sine. Økende petroleumsvirksomhet har ført til spådommer om økt ferdsel på veiene. Politikerene skulle derfor sett at de kunne bruke mer enn de 140 millionene de nå søker vegvesenet om.

– Vanskelig å ta alvorlig

Debatten gikk derfor på hvordan de tilgjengelige midlene skal brukes, og Hanne Nilsen fra Arbeiderpartiet hadde vanskelig for å ta Fremskrittspartiets løsning seriøst.

- Jeg må iallefall legge godviljen til for å gjøre det. Fordi når Fremskrittspartiet snakker om den store tunge transporten som ferdes på de store veiene så er det ganske forunderlig at de ikke spør seg hvor denne transporten kommer fra. Masse av den tungtransporten foregår jo forbindelse med fiskeindustrien på kysten, og denne fiske må jo fraktes fra distriktene til stamveiene, sier Nilsen og legger til:

– Jeg lurer jeg på om Fremskrittspartiet tror at det dreier seg om flygefisk, for sånn må jeg oppfatte dette utspillet.