NRK Meny
Normal

Vil lage ny film av «Orions Belte»

Storsuksessen skal gjentas med Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch.

Orions belte

Sverre Anker Ousdal, Helge Jordal og Hans Ola Sørlie hadde hovedrollene i «Orions Belte» fra 1985.

Filmprodusenten Tomas Backström (Insomnia, Aberdeen, Izzat) jobber med en nyinnspilling av Jon Michelets roman «Orions belte» fra 1977.

Boka ble filmatisert både på norsk og engelsk og ble en kassasuksess, med Helge Jordal, Sverre Anker Ousdal og Kjersti Holmen i hovedrollene.

Filmen ble også solgt til USA og Storbritannia.

Halve finansieringen i boks

Video Aksel Hennie

«Orions Belte»-aktuell: Aksel Hennie.

Foto: Nyhetsspiller

Ifølge VG skal Backström ha fått finansiert halve budsjettet på 40 millioner kroner fra private investorer, og har nå en søknad inne hos Norsk filminstitutt for å få statlig støtte til resten.

«Orions belte» handler om tre norske turistguider og svindlere som uforvarende snubler over en sovjetisk våpenstasjon på Svalbard på høyden av den kalde krigen.

Da filmen kom på kino i 1985 ble den av filmmagasinet Film & Kino karakterisert som et «brakgjennombrudd for profesjonalisme som vi aldri før har sett innen norsk film».

Suksessfilm

Nicolai Cleve Broch

«Orions Belte»-aktuell: Nicolai Cleve Broch.

Foto: Marte Garmann Johnsen

Orions belte ble nominert og vant Amanda-prisen i kategorien Beste norske film i 1985.

Geir Bøhren og Bent Åserud som var komponister fikk også en Amanda-prisen for beste filmmusikk for filmmelodien «Svalbardtema» . Samme år mottok «Orions Belte» også Filmkritikerprisen.

I nyinnspillingen har produsenten sett for seg at Aksel Hennie, Nicolai Cleve Broch, Ola Rapace og Tuva Novotny spiller de sentrale rollene.