NRK Meny
Normal

Vil bruke lydkanon eller dynamitt

På Senja vil letemannskapene ta i bruk lydkanon eller dynamitt for sprenge løs snø slik at skredofrene kan bli hentet ut, sier fungerende lensmann i Lenvik Roger Magnussen.

Basen til letemannskapene

VENTER: Letemannskapene har etablert base ved Tromdalen. Foreløpig må de vente med å ta seg innover i dalen.

Tre menn er fortsatt savnet etter snøskredet tirsdag. Fredag informerte politi og redningsmanskaper befolkningen på Skaland om hva som kommer til å skje videre. Arbeidet vil trolig ikke kunne ta til før etter påske.

– Vi må få løsnet snøen før letingen kan fortsette, sier Magnussen.

Snøskredfaren i området har gjort at letemannskaper hittil ikke har kunnet ta seg inn i dalen der de tre ble tatt av skredet.

Politimester i Troms Ole B Sæverud sa på folkemøtet at det er en svært krevende operasjon som må til for å få hentet ut de tre antatt omkomne fra den trange Tromdalen.

Vi må nok både sprenge vekk snø, og ha inn gravemaskiner. Vi tror at det kan være snakk om et snølag på 4-5 meter, sa Sæverud på møtet. Det kan trolig ikke skje før etter påske.

Folkemøte Skaland

Politimester Ole B Sæverud informerte de fremmøtte om arbeidet videre.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Må ha stabile værforhold

Men for å kunne arbeide videre er hjelpemannskapene avhengige av at været endrer seg.

– Vi er avhengige av relativt godt vær litt over tid, det holder ikke med øyeblikks glimt av godvær, det må være bedre vær over flere timer, sier Magnussen.

Politiet i Troms sier de vil følge med på værsituasjonen fordtløpende. Når værforholdene tillater oppstart av letearbeidet vil først de pårørende bli informert.

Tiden frem til man kan sette i gang vil bli brukt til planlegging, skriver Troms politidsitrikt i en pressemelding.