NRK Meny
Normal

VALGPORTRETT: Bengt Stabrun Johansen (KP)

Partileder Bengt Stabrun Johansen (KP) ble svar skyldig og gikk mot eget partiprogram, i spørsmålet om innføring av øl- og tobakksmonopol.

Bengt S. Johansen

Bengt Stabrun Johansen er 1. kandidat i Finnmark og partileder for Kystpartiet.

Foto: Marte Lindi, NRK

Kystpartiets 1. kandidat og partileder Bengt Stabrun Johansen er ikke enig med eget partiprogram om å få et eget øl- og tobakksmonopol.

Johansen ble nesten svar skyldig når han fikk spørsmål om det betyr at man ikke lenger skal få kjøpt øl og tobakk i butikkene under NRK Finnmarksnytt sin valgutspørring i dag.

– Fortrinnsvis så mener jeg at vi bør ha øl og tobakk i butikkene. Jeg kan ikke helt skjønne hvorfor vi skal ha et øl- og tobakksmonopol her i landet, sier partileder Bengt S. Johansen i Kystpartiet.

Skjønner ikke monopolkravet

I programmet til Kystpartiet står det følgende:

«Kystpartiet ønsker å opprettholde Vinmonopolet som et ruspolitisk virkemiddel, det samme konseptet skal innføres for øl og tobakk. I tråd med partiets politikk ønsker Kp at det åpnes utsalg i alle kommuner, slik at vi er sikret lik tilgang også i distriktene».

Hva betyr det som står i programmet deres da?

– Ja, det vet jeg ikke. Akkurat den biten har jeg ikke satt meg så veldig inn i, og jeg kan ikke helt skjønne hvorfor vi skal ha et øl- og tobakksmonopol, svarer Johansen.

Nedenfor kan du høre mer om hva Kystpartiet mener blant annet om gruvedrift og deponering av gruveslam i fjordene.

NRK presenterer hvert parti i Finnmark med et lengre intervju av førstekandidaten.

Her vil også listetopper fra Troms bli presentert.