Værsjuk? Bedring i vente

Etter noen timer til med ganske mye vind vil været bli bedre, lover værvarslinga. Sola får vi neppe se, men det skal bli vær for fyrverkeri.

havn uvær i Harstad
Foto: Nils Mehren / NRK

Morgentimene lørdag starter som den slutter, forteller vakthavende meteorolog ved værvarslinga Rune Skoglund, med liten til stiv kuling på kysten med enkelte snøbyger.

– Etter hvert vil vinden gi seg, og det vil bli lett bris i skiftende retning over hele fylket midt på dagen lørdag. Dermed er blir det et normalt nordnorsk vintervær, sier meterologen.

Lite håp om sol

Sola som har vendt tilbake i sørfylket, og som forventes å skinne på kirketrappa i Tromsø, får vi neppe gleden av å se, men Tromsøværingene får et plaster på såret. Lørdag kl 18.00 sendes nemlig fjellfyrverkeriet opp fra Mandelasletta.

- Det blir nok overskyet lørdag og søndag, sier Rune Skoglund, som legger til at det også kan være nyttig å forberede seg litt på neste uke.

– Tirsdag kveld blir det igjen mildt, med varmluft fra sør-vest og mye regn i kyststrøkene. Kan være lurt å fjerne mest mulig snø før den tid, sier Rune Skoglund.