NRK Meny
Normal

Senjabygder forblir isolert over natta

Bilistene på Senja måtte mandag ta skyssbåt forbi skredområde i Kaperdalen. Veien åpnes tidligst tirsdag morgen.

Veien steng i Kaperdalen

Veien er fortsatt stengt i Kaperdalen etter snøskredet søndag.

Foto: Arild Moe

Mandag var fortsatt veien stengt gjennom Kaperdalen på Senja etter at det gikk et 100 meter bredt skred i området søndag formiddag.

– Grei løsning

Fylkesveien skal skredsikres til høsten, men i dag måtte folk ty til nødløsninger for å komme til bygdene. En skyssbåt ble satt opp mellom Gryllefjord og Grunnfarnes.

– Det er en rask og grei løsning, men en nødløsning. Vi får jo ikke biler og pikkpakk og alt sånn med oss. Men vi kommer oss hjem, og for oss som har vært lenge borte er jo det bra, sier Roger Fredriksen.

Den skredutsatte veien i Kaperdalen på Senja hindrer igjen trafikk og næringsliv. Fylkesveien skal skredsikres til høsten, men i dag måtte folk ty til nødløsninger for å komme til bygdene:

Ny vurdering tirsdag morgen

Fredriksen var en av flere som ikke kom seg hjem på grunn av skredfaren. En stengt dal rammer flere titalls arbeidsplasser innen oppdrett og fiskere, butikk, post, pendlere, totalt 350 mennesker i søndre Torsken

Brøytemannskaper og lokale kjentfolk har i dag vært på befaring i området for å vurdere om det er trygt for bilistene å kjøre gjennom området. Foreløpig er svaret nei, men det skal gjøres en ny vurdering tirsdag morgen.

– Det er klart det er trasig for næringslivet og de som blir rammet, men menneskeliv er tross alt mer verd enn en fiskelast, sier Hans Peder Myrli, som er byggeleder med ansvar for alle fylkesveiene på Senja.

Kommer ny vei

Det punktet på Kaperdalensveien der skredet nå gikk skal utbedres innen vinteren 2016. Det har fylkesrådet i Troms besluttet.

– Det er en løsning som vil fjerne det problemet vi ser akkurat nå. Det er jo akkurat på denne plassen det pleier å gå ras. Det er jo litt rart å stå her i påskestemning å se at veien er stengt. Vi er jo vant med at det er fokkproblematikk som holder oss innesperret, sier Roger Fredriksen.

Kaperdalen snøras

Søndag gikk det et stort snøras i Kaperdalen på Senja.

Foto: Linda Pedersen / NRK