NRK Meny
Normal

Tyskerne satser på Vinter-Finnmark

Bedre flyforbindelse til Finnmark gir reiselivet et løft. En tysk reiselivsgigant vil satse på vinterturisme i Finnmark.

Wolters Reisen har valgt Alta og Kirkenes for sin vintersatsning blant annet fordi de har flere direkteruter til Oslo. Det sier produktsjef i selskapet, Ole Nysetvold.

Han sier selskapet har sett på Finnmark tidligere år, men det har vært for kronglete og dyrt å fly til Finnmark.

Wolters Reisen er en av Tysklands største turoperatører innen opplevelsesreiser og selger sine turer gjennom nesten 10.000 reisebyråer.

Trenger store flyplasser

Reiselivssjef i Finnmark, Jens-Harald Jenssen sier det er flyplassene som avgjør når det gjelder vinterturisme.

– Det som er avgjørende er at stedene har store flyplasser hvor du enten flyr direkte til utlandet eller at det går direkteruter til hovedstaden slik som i Alta og Kirkenes.

Tyskland er verdens største turistmarked, og Nysetvold tror dette er begynnelsen på en god turisttrafikk fra Tyskland til Finnmark vinterstid.

– Vi tror Finnmark har en framtid, og vi gjør dette med tanke på at det er mulig å bygge opp vinterturismen, sier Nysetvold.

Krevende kunde

– Dette er en krevende kunde, og nåløyet for å komme inn til dem er trangt, mener Jenssen.

– Så dette er en god klapp på skuldra til Finnmark. Så håper vi neste gang, når vi får opp volumet på vinterturismen, at vi etterhvert kan få involvert større deler av fylket.