NRK Meny
Normal

TV-opptreden ga tørrfisk-suksess

Etter å ha vært med i tv-suksessen «Yttersia», trenger ikke 13 år gamle Marius Hansen å bekymre seg over om noen vil kjøpe tørrfisken hans.

Marius Hansen

Marius Hansen har fått full fart på salget av tørrfisk etter å ha vært med i tv-suksessen «Yttersia».

Foto: Torbjørn Krane / NRK

I vinter har serien «Yttersia» vært en av NRKs største suksesser på tv. I dokumentarserien møter vi folkene som bor ute på øyene Sommarøy, Hillesøy og Brensholmen i Troms.

Langtidskontrakt

En av personene i serien er 13 år gamle Marius Hansen, som ved siden av skolen jobber med fisk. Og gjennom å være med i serien, har Marius sikret avsetting på tørrfisken sin i flere år fremover.

– Det var folk som hadde sett på tv og søkt opp navnet på han bestefar. Der hadde de fått telefonnummeret mitt. Folk har gitt tilbakemelding om at de ønsker å kjøpe fisk i flere år fremover, så lenge jeg har å selge til dem, forteller han til NRK.

Overrasket

Og de mange henvendelsene kom som en positiv overraskelse på den driftige gutten fra Sommarøy.

– Jeg ble litt overrasket over at jeg fikk en masse telefoner allerede dagen etter episoden hvor jeg var med ble sendt på tv. Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle få noen flere kunder på grunn av dette, sier han.

Marius Hansen i Yttersia

Dermed kan det bli langt travlere dager for unggutten, som kombinerer fiskerivirksomheten med ungdomsskolen.

– Jeg skal prøve å få gjort mest mulig av leksene på skolen slik at jeg får mest mulig tid til å jobbe med fisk, sier han.

Utvider utvalget

I serien forklarer Marius hvordan man skal lage tørrfisk av best mulig kvalitet. Om det er dette som gjør at kundene nå tar kontakt er uvisst. I hvert fall planlegger nå unggutten å utvide utvalget sitt.

– Jeg har fått forespørsler om jeg kan lage saltfisk også, så derfor har jeg begynt med det. I tillegg har jeg begynt å lage boknafisk, og det har jeg også mye salg på, forteller han.