Tromsø-arkitekten Odd Steinsvik er død

Odd Steinsvik fikk et illebefinnende og døde brått torsdag.

Tromsø-arkitekten Odd Steinsvik

Odd Steinvik var arkitekten bak en rekke bygg i Tromsø, blant annet Norges fiskerihøgskole. Han gikk bort torsdag 18. august.

Foto: Heidi Bjørnstad

Den kjente Tromsø-arkitekten ble 72 år gammel. Torsdag ble han akutt syk og døde kort tid etter.

– Dødsfallet var helt uventet og kom som et sjokk på oss alle. Pappa rakk ikke å komme frem til sykehuset før han gikk bort, sier Karen Steinsvik Reinholdtsen, Odd Steinsviks datter, til NRK.

Hun forteller at faren så sent som på onsdag var på fjelltur på Fløya sammen med kona Rose Marie Steinsvik som han drev arkitektkontor sammen med.

– Nyskapende og full av ideer

Det var Nordlys som først omtalte saken. Odd Steinsvik sto bak en rekke bygg i Tromsø, og var svært opptatt av miljøvennlig arkitektur. Reinholdtsen beskriver faren som full av ideer og svært nyskapende.

– Han var alltid i forkant i trendene, og var veldig opptatt av å bygge i forhold til miljø. Han var banebrytende som arkitekt og veldig deltagende i byutviklingen i Tromsø, sier hun.

Steinsvik arkitektkontor står blant annet bak Norges fiskerihøgskole på UiT Norges arktiske universitet, villmarkssenteret i Håkøybotnm passiv-rekkehusene på Storelva i Tromsø og Ibox 120-huset ved Åsgård. Dette var en prototyp på passivhus i Norge, og i 2007 fikk Steinvik Nordnorsk Arkitekturpris for dette arbeidet.

Glad i Troms

I 2009 ble han som eneste arkitekt oppnevnt av daværende kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete til å sitte i en statlig arbeidsgruppe for energieffektivisering.

Reinholdtsen forteller at faren bodde i Troms det meste av livet, og at han var svært glad i fylket.

Han ble født i Gratangen i 1943, og etterlater seg kone, fem barn og åtte barnebarn. Han skal bisettes i Ishavskatedralen.