NRK Meny
Normal

Tolker Trygve Hoff med datteren

Helgelandsartisten Bjørn Peder Johansen og Sibeth Hoff har vært i studio.

Bjørn Peder Johansen og Sibeth Hoff

Bjørn Peder Johansen og Sibeth Hoff i forbindelse med utgivelsen av Trygve Hoff-sangen «Vise til trøst for oss aille».

Foto: Promotion

- En prosess og en interessant måte å "bli kjent" med pappa på nytt, som profesjonell utøver og tolker - og ikke bare som datter, slår Sibeth Hoff fast.

Singelen «Vise til trøst for oss aille» kom etter initiativ av den Oslo-bosatte helgelandsartisten Bjørn Peder Johansen.

Singelen er nå sendt ut til landets radiostasjoner, og samtidig forbereder duoen en video som snart er ferdigklippet.

Likte "bluesen"

Ideen til å gjøre låta fikk Bjørn Peder Johansen etter å ha merket seg at ukebladene og samfunnet forøvrig kan være svært kroppsfokusert, noe Trygve Hoff-visa tar et oppgjør med.

- Da bestemte jeg meg for å gjøre den på ny, selv om Trygve opprinnelig nok hadde i tankene ei dame når han skrev teksten. Men jeg likte også ”bluesen” i visa, forklarer han.

"Pappa ville vært stolt"

Bjørn Peder kan ikke få fullrost sin duettmakker godt nok.

- Sibeth var klarte mesterlig og det var spesielt at hun tok utfordringen. Når hun sa etter endt jobb at "pappa ville vært stolt", så ble jeg rørt.

Respekten er gjensidig.

- Jeg likte umiddelbart arrangementet veldig godt, og hadde et magisk møte med Bjørn Peder i studio da vi sang den inn. Sangene til pappa har vokst og blitt en del av meg jeg ikke kunne vært foruten, sier Sibeth som er skuespiller og har jobbet både i Norge og England.