NRK Meny
Normal

To gutter er siktet for voldtekt av mindreårig jente

To gutter på 16 og 17 år er siktet for voldtekt av ei 14 år gammel jente som var på familieferie i Troms. De erkjenner ikke straffskyld.

POLITI

To gutter er siktet for voldtekt av mindreårig jente.

Foto: KYRRE LIEN / SCANPIX

Overgrepet skal ha funnet sted sent torsdag kveld i den ene guttens hjem i en kommune i Midtre Hålogaland politidistrikt, skriver Stavanger Aftenblad.

Guttene ble pågrepet natt til fredag. Begge ble løslatt etter å ha avgitt forklaring.

Jenta ikke avhørt

Ifølge politifullmektig Børre Gunnerud i Midtre Hålogaland politidistrikt har politiet sikret bevis i saken som kan avkrefte eller støtte forklaringer som er gitt.

Jenta var tirsdag kveld ikke avhørt, på tross av at det var fem dager siden overgrepet skal ha funnet sted.

– Hadde dette vært en voksen kvinne, så ville hun vært avhørt samme dag som dette skjedde. Men i og med at vi snakker om et barn, må det foretas dommeravhør, sier Gunnerud til Nordlys.

– Stor belastning

Bistandsadvokat Anne Kroken sier til NRK at dette er en alvorlig sak.

– Saken gjelder en straffbar handling der strafferammen er fengsel i inntil 21 år. Det er derfor viktig at den etterforskes raskt og grundig.

– Hva tenker du om den unge alderen til de involverte?

– Her er alle unge mennesker, og min klient går selv på ungdomsskolen. Når man da vet hva siktelsen gjelder, så sier det seg selv at dette er en stor belastning.

Fått forbud mot å kontakte jenta

– Hvordan har fornærmede det?

– Hun er en ung jente, og fornærmet i en straffesak som gjelder et svært alvorlig forhold. Så dette er vanskelig for henne.

Kroken legger til at fornærmede også har opplevd å bli kontaktet av de siktede etter at de ble løslatt. Dette kontakten skjedde på sosiale medier.

Etter gjentatte purringer har de siktede imidlertid nå fått forbud mot å kontakte jenta, forteller Kroken.