NRK Meny
Normal

Strømmen tilbake i Tromsø

Troms Kraft jobber lørdag formiddag for å få strømmen tilbake til folk, etter at store deler av Tromsø kommune har vært uten strøm lørdag morgen.

Kart Tromsø
Foto: Google Maps

Store deler av Tromsø kommune ble uten strøm på grunn av uværet natt til lørdag og lørdag morgen.

– En rekke områder er uten strøm nå. Det jeg vet er at vi har folk ute på alle tilfellene der det er strømbrudd, for å jobbe med å løse dette, sier kommunikasjonsrådgiver Hege Villumstad i Troms Kraft.

Stedene som ble rammet av strømbruddet er Ringvassøya, Hasundtunnelen, Simavika, Storelva, Kobbervåg, Grøtfjord til Tromvika, Håkøy, Håkøybotn, Eide, Eidkjosen og Skipsfjord.

Se bilde fra vegvesenets webkamera på Reinøya her: http://webkamera.vegvesen.no/kamera?id=100106

Og fra Skattørsund i Kågen her: http://webkamera.vegvesen.no/kamera?id=100105

Jobber med å rette det

– Det er litt forskjellig rettetid på når strømmen kommer tilbake til de forskjellige stedene. Noen steder gjøres det feilsøk mens andre steder jobber de med reparasjonen, sier Villumstad.

Noen steder har allerede fått strømmen tilbake, mens det jobbes fra troms Kraft sin side med å få strømmen tilbake.

Følgende steder er rammet av strømbrudd:

Strømstans Tromsø:

  • Finnvikelva N, Øyåsbakken, Yngelsenteer, Elveland, Granberg, Futrikelv, Kvalsundtunnellen er berørt av strømbrudd. Montører fra Troms Kraft feilsøker i området. Rettetid kl. 15:00
  • Kunder på Krogstad ved Breivikeidet er berørt av feil. Montører fra Troms Kraft vil reparer i løpet av lørdag. Rettetid lørdag kl. 13:00.
  • Trafokrets Buvik, Sør-Kvaløy er fri for strøm. Rettetid kl. 14:00

Strømstans Karlsøy:

  • Strekningen fra Sandmo til Skipsfjord er berørt av strømbrudd. Rettetid er mandag kl. 14:00.

Strømstans Torsken:

  • Det er feil i området Rødsand, Rødsand vest, Selfjord, Flagstavåg. Rettetid til kl. 15:00

Hadde beredskap

Villumstad oppfordrer alle til å følge med på Troms Kraft sine sider for oppdatering om strømbruddene. Samtidig henviser hun også til deres feilmeldingstelefon for opplysninger om strømbrudd.

– Hovedårsaken til dette er jo uværet som har blåst i natt. Vi har hatt en beredskap på været. Blant annet kjørte vi ut ekstra folk til Vannøya i Troms, for å være forberedt på nettopp dette, sier komunikasjonsrådgiveren.