Statsministeren er bekymret over rød framgang i Tromsø

– Den siste målingen må bli en vekker for borgerlige velgere i Tromsø, sier statsministeren.

Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg er ikke glad for Rødt og Svs sterke posisjon i Tromsø. Hun mener dette må bli en vekker for borgerlige velgere i byen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Valglogo

Den siste meningsmålingen i Tromsø har vekket nasjonal oppsikt, og bekymring i borgerlige kretser. Bekymringen strekker seg helt inn på statsministerens kontor.

– Vil presse Ap

– Jeg håper den siste målingen blir en vekker for alle borgerlige velgere som sitter på gjerdet, sier statsminister Erna Solberg til NRK.

– Et sterkt Rødt og et stort SV vil komme til å presse Arbeiderpartiet i Tromsø mot venstre, frykter Solberg.

Stor venstreside

Jens Ingvald Olsen.

At Jens Ingvald Olsen får støtte fra 15 prosent av Tromsøværingene, og at SV har en oppslutning på nesten ti prosent, bør være en vekker for borgerlige velgere i Tromsø, mener statsministeren.

Foto: NRK

I en meningsmåling som VG publiserte i går, får partiet Rødt en oppslutning på 15 prosent i Tromsø, mens SV har nesten ti prosent av velgerne bak seg. Dette innebærer at de to partiene sammen med Ap, får et komfortabelt flertall i bystyret.

Dette bekymrer statsministeren, og hun håper at de borgerlige velgerne nå vil mobilisere fram mot valget.

I byen i dag

I dag besøker statsministeren Tromsø, men hun vil ikke overvurdere sin egen betydning.

– I Tromsø er det først og fremst lokale saker som kommer til å avgjøre valget, men jeg håper at jeg kan gi Høyre litt drahjelp i valgkampinnspurten.