NRK Meny
Normal

Stang ut for Fjordgård

Nådde ikke målet i Klassequizen.

Klassequizen 2014: Fjordgård skole

Det ble stang ut for Fjordgård skole i Klassequizen 2014.

I fjorårets konkurranse fikk laget fra Fjordgård på Senja åtte poeng. Målet i år var minimum ni poeng. Slik gikk det ikke.

Laget fra Fjordgård bestod av Frida Benjaminsen, Fredrik Enoksen og Vebjørn Strokkenes, som fikk spørsmål i kategoriene «motor», «trøtt »og «syk».

– Vi har forberedt oss med å spille quiz på mobiltelefonen, fortalte elevene entusiastisk like før de første spørsmålene skulle besvares.


I den første kategorien svarte laget riktig på spørsmålene om hestekrefter og om Volvo Amazon, men bommet blant annet på spørsmålet om hvilket land den tyske formel 1-kjøreren Sebastian Vettel er fra.

Dermed endte Fjordgård opp med to poeng i den første kategorien.

Det gikk hakket bedre i kategorien trøtt. Laget visste at Tornerose sov i 100 år og at insomni handler om for lite søvn, men svarte feil på spørsmålet om hvem som hadde skrevet diktet «Du må ikke sove». Det ble tre poeng i kategorien trøtt.

I den siste kategorien ble det bare ett poeng på elevene fra Fjordgård.

De greide å plassere sykdommene grønn stær, bronkitt og lyskebrokk fra øverst til nederst i kroppen, men svarte feil på spørsmålene om helseministeren, svartedauden og Florence Nightingale.


Totalt endte Fjordgård skole opp med seks poeng i Klassequizen 2014, to poeng færre enn det skolen oppnådde i fjor.

– Nå blir vi nok mobbet av de andre i klassen, konkluderte Frida Benjaminsen, Fredrik Enoksen og Vebjørn Strokkenes.

De innledende rundene i Klassequizen i Troms avsluttes i neste uke med Kårvik skole i Lenvik og Tromstun ungdomsskole i Tromsø.

Du hører Klassequizen i NRK P1 i Troms tirsdager og torsdager klokka 0840.