Her tester de Segway til leirmesterskapet

Soldatene formerlig flyter rundt på tunet foran brakkene i militærleiren på Skjold i Troms. Med svinger og store smil øver de seg til leirmesterskapet i Segway.

Lars Christian Fodstad

Lars Christian Fodstad (19) fra Arendal slet litt med å finne balansen på tohjulingen sin, spesielt i terrenget.

Foto: Han Tore S. Christensen

I anledning at såkalte ståhjulinger blir tillatt fra 1. juli, arrangeres leirmesterskap i «Segway» i militærleiren på Skjold i Troms.

Det er velferden i leiren som i samarbeid med et eventbyrå fra Tromsø, inviterte til det uhøytidelige leirmesterskapet.

Det var mange ubalanserte kjørere først, men med instruktør og hjelp var mange oppe og kjørte etter kort tid.

– Flyter avgårde

Christer Jenssen fra Ingeniørkompani Bravo (20) fra Steinkjer var blant de første som fikk prøve seg på den nye farkosten.

– Det er heftig å få prøve Segway. Man bare flyter avgårde, så det er vanskelig å sammenligne med noe annet egentlig. Jeg synes dette er et godt tiltak, mener Jenssen.

Christer Jenssen

Christer Jenssen (20) fra Steinkjær synes det å kjøre en ståhjuling vanskelig kan sammenlignes med noe annet.

Foto: Han Tore S. Christensen

– Dette var en merkelig følelse, og det virker helt unaturlig. Men det gjelder å finne balansen, så er det bare å rulle avgårde. Den er litt vanskelig i terrenget, men man lærer det på ett minutt, fastslår Lars Christian Fodstad (20) fra Arendal, som skal bli grenader i ingeniørkompani Charlie fra høsten.

Vil spare til egen

Løwengreen og Vatne

Per Christian Løwengreen (20) Halden og Vegard Vatne (20) Marnardal (Ved Kristiansand) Fra 2.bataljon støttekompaniet -Som å sykle trehjulsykkel, lett! L: om jeg vinner i lotto kjøper jeg segway! V: jeg blir å spare til en!

Foto: Han Tore S. Christensen

For å få det litt moro ble det laget en løype med ulike hindre hvor deltakerne skal konkurrere på tid mot hverandre. Idrettskontoret i leiren skal samtidig teste sitt tidtakerutstyr.

For soldatene Per Christian Løwengreen (20) fra Halden og Vegard Vatne (20) fra Marnardal ved Kristiansand er Segwayen like lett å kjøre som en trehjulsykkel.

– Om jeg vinner i lotto kjøper jeg meg en Segway, slår Løwengreen fast.

– Jeg blir å spare til en, helt klart, sier Vatne.

Best i Norge

Velferdsoffiser Han Tore S. Christensen sier de ønsker å være den beste velferden i kongeriket. Når denne muligheten kom kunne de ikke la den gå fra seg.

– Det er knallstemning her med 22 varmegrader, og her ruller det segwayer forbi meg. Det her er kjempeartig, sier Christensen.

Han Tore S. Christensen

Kaptein Han Tore S. Christensen og Morten Rudi Johansen fra Arctic Segway med tommelen opp for det første mesterskapet i Norge.

Ståhjulingene kom fra Tyskland tirsdag, ble montert opp og var klar til kjøring i leiren onsdag.

– Soldatene kjører her i den tette furuskogen som vi kaller 100-meterskogen. Mellom ekorn og merketeip cruiser de rundt, smiler han fornøyd.

Heder og ære

Christensen melder om stor interesse for å delta i konkurransen, men de har en 3-mil for noen av soldatene samme dag. Så de soldatene som var ute på det var litt oppgitt over muligheten til å kjøre med denne doningen, framfor å gå.

Mesterskapet gikk av stabelen klokka 19 onsdag kveld, men hvordan det fikk har ikke NRK fått rede på.

– Det blir likevel heder og ære for den som vinner det her. Jeg prøvde det sjøl i sted, men klarer nok ikke å kjøre så fort som soldatene her. Til det er jeg nok for gammel. Men moro er det, smiler kaptein Christensen i Skjold leir.