NRK Meny
Normal

Slik blir det tidligere fryselageret i Tromsø seende ut

I juli tok han på seg jobben med å «sprite opp» et fryselager i Tromsø sentrum. Nå er kunstner Chris Reddy snart ferdig med sitt livs største prosjekt.

Chris Reddy er snart ferdig med å "sprite opp" fryselageret i Tromsø.

Slik blir det tidligere fryselageret seende ut. Nå skal det bli lokale for MC-klubb. Reporter: Jørn Inge Johansen

– Det er ufattelig mye større enn noe jeg har gjort, sa Chris Reddy til NRK like etter at han var i gang med malingen av fryselageret i Tromsø.

Før så det ut som et nedslitt fryselager, noe det også var. Nå skal bygget brukes som lokale for MC-klubben i byen. Og med overtakelsen har bygget virkelig fått en ansiktsløftning.

– Hele ideen startet med at vi selv skulle male bygget i bare ensfarget hvit eller en annen farge, sier medlem av MC-klubben Alf Amund Johnson.

Slik ble det ikke.

– Når vi nå måtte male det så kom ideen om at vi burde finne på noe mer spektakulært, legger havnesjef Halvar Pettersen til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Halvar Pettersen

Halvar Pettersen (til høyre) og MC-klubben hentet inn Chris Reddy (til venstre) for å gjøre det nedslitte fryselageret til et spektakulært lokale for MC-klubben.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Nå gjør jeg siste finish på monstertegningen min, som jeg kaller den.

Chris Reddy har jobbet hardt med det han selv omtaler som sitt største kunstverk. Nå er han snart ferdig med å male hele bygget.

– Jeg hadde først en skisse, og den har jeg kanskje bevart ti prosent av. Så det skjer mens jeg jobber, sier han.

Reddy er selv fornøyd med hvordan bygget nå ser ut, og det er han ikke alene om.

– Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger allerede før jeg er ferdig. Jeg tror egentlig folk bare er glad for at det skjer noe med bygget, sier han.

Chris Reddy

Chris Reddy er selv strålende fornøyd med hvordan det gamle fryselageret nå blir seende ut.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK