NRK Meny
Normal

Skal ha omsatt narkotika for 2,5 millioner i Tromsø

Politiet mener Tromsømannen mottok amfetamin for over 2,5 millioner kroner fra 3 andre sør i landet, selv om det bare er funnet et lite pengebeløp hos de tiltalte.

Politihuset i Tromsø.

Politiet i Tromsø har etterforsket denne amfetaminsaken siden i fjor. Nå skal saken for retten.

Foto: Harald Albrigtsen / NRK

Alle ble pågrepet i fjor, og siden da har politiet drevet en storstilt etterforsking for å kartlegge i hvor stor grad de tiltalte har omsatt og distribuert amfetamin. Gjennom å gå gjennom alle de involvertes kontoutskrifter, og såkalt finansiell etterforskning, mener politiet å ha avdekket et storstilt salg av amfetamin i Tromsø. Kun et lite pengebeløp er beslaglagt hos de tiltalte.

– Fra politiets side har vi fulgt pengesporet, og har etter et omfattende arbeid klart å kartlegge pengestrømmene i saken. Dermed mener vi å kunne dokumentere at det er solgt amfetamin for minst 2,5 millioner kroner, sier statsadvokat Tor Børge Nordmo.

Alle er tiltalt for å ha fraktet narkotika fra østlandet til Tromsø, for deretter å ha omsatt amfetamin i Tromsø og omegn.

– Vi mener at siden høsten 2014 er fraktet en mengde forsendelser med amfetamin som deretter de har tilrettelagt for omsetning her, sier Nordmo.

Det som er spesielt er at vi har klart å følge alle pengestrømmene. I denne saken har vi både klart å avdekke avsender, men også mottaksleddet i saken.