NRK Meny
Normal

Liverpoolstjerna Robbie Fowler er blitt stolt reineier

Det er ikke alle forunt å få sitt eget reinsdyr. Men da «The God» besøkte Kautokeino fikk han det. – Og kommer Steven Gerrard skal han også få, lover reineier Mikkel Andreas Eira.

Robbie Fowler i Kautokeino

I mai var Robbie Fowler på ferie i Finnmark, og fikk oppleve samisk kultur nært på kroppen. Men at han skulle bli reinsdyreier hadde han ikke regnet med. Navnet til kalven klinger også bra med hans eget.

Foto: liverpoolhjerter.no

Da Robbie Fowler besøkte Kautokeino i Finnmark fikk han oppleve mange nye og spennende ting i den samiske kulturen.

Liverpool-supporter og reineier Mikkel Andreas Eira tok Fowler under vingen og tok fotballspilleren med på vidda. Der kunne han se med egne øyne hvordan reinflytting foregår.

– Det var veldig spesielt. Jeg hadde aldri møtt en Liverpoolspiller før. Jeg er en stor fan, så det var utrolig gøy å få møte han. Vi tok han med til vinterbeitet vårt hvor vi hadde reinflokken. Så fikk han også kjøre scooter. Det hadde han aldri gjort før, men det gikk heldigvis greit, sier Eira til NRK.

Fowler fikk også prøve seg på lassokasting og smake på lokal mat.

(Saken fortsetter under bildet)

Robbie Fowler i Kautokeino

For første gang fikk Robbie Fowler kjøre snøscooter. Han fikk også sansen for reinsdyr.

Foto: Liverpoolhjerter.no

– Brilliant!

Da reinkalvene skulle merkes i sommer og slippes ut på beite, bestemte reineier Mikkel Andreas Eira seg for at Robbie Fowlers skulle få sin egen reinkalv i gave som takk for besøket.

Mikkel Andreas Eira

Her er Liverpoolfan og reineier Mikkel Andrea Eira med reinkalven Flower, som Robbie Fowler nå er stolt eier av.

Foto: Privat

Og fotballstjerna ble både glad og takknemmelig.

Første respons fra Robbie var: "Brilliant! Jeg vil kalle henne Flower som et anagram av Fowler." skriver Ragnhild Lund Ansnes på bloggen sin Liverpoolhjerter.no.

Håper på mer engelsk fotballbesøk

Nå er Flower på beite, forteller Mikkel Andreas Eira til NRK.

– Jeg passer på henne, og skal ta bilde av henne nå i høst når Flower kommer hjem fra beite, så Fowler får se hvordan det går. Fowler har sagt at han har lyst til å komme hit igjen, og han er hjertelig velkommen tilbake.

– Er det noen andre Liverpoolspillere du kunne tenkt deg å gi en reinkalv?

– Jeg liker Steven Gerrard veldig godt, så hadde han tatt turen til Kautokeino så skulle han også ha fått en reinkalv av meg. Så vi får håpe han også kommer en tur, sier reineier Eira.

Men Fowlers er veldig glad i reinkjøtt...

Da Robbie Fowler var på besøk i Kautokeino fikk han smake på tørka reinkjøtt, noe har skal ha likt veldig godt. Men om hans egen rein Flower står på menyen i nærmeste fremtid tviler Eira sterkt på.

– Men han får ikke lov å spise Flower med det første! Hun må få flere kalver så flokken vokser. Så om 5-6 år har kanskje Robbie Fowler mange rein her hos oss. Han må gjerne komme tilbake å se til flokken sin, ler Eira.

Og om Robbie Fowler vil satse på reindrift når fotballkarrieren en gang er over får tida vise.

Robbie Fowler i Kautokeino

Robbie Fowler fikk inn et rastestopp i lavvoen til familien som flyttet reinflokken de besøkte.

Foto: liverpoolhjerter.no