NRK Meny
Normal

Brox vant terrengløpet, men nummer to er favoritt

Håkon Brox fra Tjalve vant terrengløpet i dag, men det er nummer to som ligger an til å ta sammenlagtseier.

Håkon Brox over målstreken

Håkon Brox over målstreken.

Foto: Martin Mortensen

Håkon Brox fra Tjalve vant terrengløpet (Harstad Tidende-løpet), for eliten under årets Tour de Andørja. Han kommer imidlertid ikke til å delta i sykkelrittet på lørdag eller bakkeløpet på søndag.

– Jeg visste at han kom til å bli hard å ta, men med tanke på at jeg ha to konkurranser igjen og at han gav alt for å vinne, så tenkte jeg at jeg skulle ligge på et nivå hvor jeg ikke tappet meg helt, sier Glenn Thomas Martinsen fra IK Hind, som kom inn som nummer to og dermed leder trippelen.

Sykkelrittet kan bli en joker

Martinsen har nå en god luke foran de andre som deltar i trippelen, men tror sykkelrittet kan bli tyngre enn hva folk tror.

– Syklingen har brukt å være jevn, men i år tror jeg syklingen kommer til å bli en større joker enn hva de forventer, sier han.

For to år siden vant han trippelen, og har erfaring med løpet. Han tror at ettersom det er et lengre løp i år som starter med en tøff motbakke, så kan det påvirke utfallet.

Kan være avgjort etter rittet

– Det kan gå brudd tidlig, og hvis da noen av trippeldeltakerne er i bruddet og de andre blir sittende igjen, så kan du få mange minutter forsprang. Og det er klart, trippelen kan være avgjort i morgen dersom det er en som gjør et godt sykkelløp, sier han.

Astafjordrittet starter klokken 12.30 på lørdag.

– De løperne jeg frykter mest er Svein Arne Paulsen, Aleksander Os og Maxmilliam Bie, sier Glenn Thomas Martinsen.

Glenn Thomas Martinsen fra IK Hind,

Glenn Thomas Martinsen fra IK Hind.

Foto: Martin Mortensen