NRK Meny
Normal

Publikumsrekord for Døgnvill

35.000 billetter ble løst til årets Døgnvillfestival.– Men nå kan vi ikke bli større, sier festivalsjef Hogne Rundberg.

A-ha på Døgnvill

Nesten 13.000 så A-ha på Døgnvillfestivalen i Tromsø. Det er også festivalens smertegrense for hvor mange besøkende de kan ha inne daglig.

Foto: Robert Greiner/NRK

Torsdag var 11.500 personer innom Valhall Stadion, mens fredag var tallet 12450. På finaledagen lørdag hadde 12.000 løst billett.

– Vi hadde et mål om å selge 30.000 billetter, og det klarte vi. Vi er fornøyd. Det offisielle publikumstallet er dermed 35.000, slår festivalsjef Hogne Rundberg fast overfor NRK.

Døgnvillfestivalens budsjett er på 15 millioner kroner og foreløpig har ikke ledelsen oversikt over hvordan regnskapet endte.

– Det tar ennå en stund før vi får det, men vi har en følelse av at dette har gått bra økonomisk.

Nådde smertegrensen

Døgnvill 2010, Festivalsjefen Hogne Rundberg

- Vi ser at vi har ting å gå på, men samtidig er køståing en del av det å være på festival, sier festivalleder Hogne Rundberg.

Foto: Bernt Olsen/NRK

Samtidig vedgår festivalledelsen at det var utfordrende å takle rekordmange publikummere. NRK opplevde selv å stå nesten en time i kø for å få mat, mens køen for drikke tok 20 minutter.

– Vi fikk testet sånne ting som køhåndtering og ser at vi har ting å gå på, men samtidig er køståing en del av det å være på festival. Jeg har sjøl vært på flere store festivaler og det er tidvis lange køer også der, selv om jeg gjerne skulle ønske at vi kunne unngå det.

Døgnvillfestivalen er Norges tredje største festival og Rundberg tror det fortsatt vil bli slik.

– Vi ser både i forhånd til stadion, hoteller og øvrig kapasitet at vi ikke har mer å gå på. Vi kan ikke bli større enn det vi er nå.