NRK Meny
Normal

Ozzy Osbourne til Tromsø

En av heavyrockens aller største legender besøker Døgnvill-festivalen i Tromsø og RXR i Stavanger.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne (61) er en av de aller største heavyrock-legendene og har også fått en egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Foto: Blizzard

– Han er fortsatt i verdensklassen og gudfar innen heavyrocken. Ozzy har en veldig unik posisjon i verden, sier festivalsjef for Døgnvill , Hogne Rundberg til NRK.

Ozzy Osbourne (61) var vokalist i legendariske Black Sabbath . Den britiske gruppa blir sett på som et av de første heavy metal-band og som oppfinneren av musikksjangeren heavy metal.

Black Sabbath er et av de mest innflytelsesrike rockebandene i historien, og TV-kanalen VH1 har listet dem som det nest største hardrock-bandet i historien, kun slått av Led Zeppelin.

Realitystjerne

Fra 2002 til 2005 hadde han sitt eget realityprogram på MTV, «The Osbournes», hvor man fulgte livet til Ozzy og familien.

Ozzy Osbourne har i dag en egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

I 2005 fikk Ozzy Osbourne diagnosen Parkinsons sykdom, men gjør fremdeles konserter og spilte med tidligere Guns N' Roses gitarist Slash på Quart-festivalen i Kristiansand i 2009.

Dyr booking

Døgnvill-festivalen bekrefter at det var ingen billig booking å få The Prince of Darkness til Midnattssolens rike.

– Gjennom vår søsterfestival i Stavanger lar det seg gjøre å samarbeide om ting. Men hvor mye vi betalte, kan jeg ikke gå ut med, sier Rundberg.

Døgnvill går fra 2. til 4. september. Ozzy Osbourne besøker også Døgnvill-festivalens søsterfestival, RXR , i Stavanger i forbindelse med sitt besøk i Norge.