NRK Meny
Normal

OSO kontakter huseiere allerede i juni

OSO Hotwater AS skal i løpet av juni sende informasjon til samtlige norske husstander om de potensielt farlige varmtvannsberederne produsert mellom 2009 og 2011.

Varmtvannsberedere fra Oso
Foto: Harald Inderhaug / NRK

Det opplyser selskapet etter et møte med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Opprinnelig var informasjonsskrivene tenkt distribuert etter sommerferien.

2,5 millioner brev

– Det var et konstruktivt møte, hvor OSO Hotwater redegjorde for den alvorlige situasjonen. Vi forstår godt at mange innbyggere er bekymret for varmtvannsberederne sine, og vi er derfor tilfredse med at selskapet fremskynder utsendelsen, sier Cecilie Daae, direktør i DSB.

Totalt skal OSO Hotwater sende ut 2,25 millioner informasjonsskriv.

– Vi har i tillegg blitt enige med selskapet om at de skal rapportere til oss en gang i uken, slik at vi til enhver tid er oppdatert på fremdriften, forteller Daae.

Fare for brann

Bakgrunnen for saken er som kjent at flere typer varmtvannsberedere som OSO Hotwater produserte i perioden 2009 til 2011 har en elektrisk tilkobling hvor det er fare for overoppheting og i ytterste konsekvens brann.

Vamtvannstanke forårsaker brann

Feil i beredere har ført til mange branner, også med fatale følger.

Foto: POLITIET

OSO Hotwater orienterte DSB om feilen med tilkoblingene i 2012, og la kort tid senere fram en plan for hvordan de skulle nå fram til huseiere som hadde de aktuelle berederne. Planen inkluderte en massiv og kontinuerlig informasjonskampanje i mediene, som viste seg å ikke være tilstrekkelig for å nå samtlige aktuelle huseiere.

Tiden før 2009

OSO Hotwater opplyser at beredere av typen SUPER S, SX, SE og SC, produsert i perioden 2006 til 2009, benytter en lignende elektrisk tilkobling, men hvor det ikke er registrert tilsvarende produksjonsfeil. Selskapet ber likevel kunder som har disse berederne kontrollere om det kan være begynnende varmgang i tilkoblingen.