Ønsker modellmuseum i Tromsø

En russisk mann med forkjærlighet for modelbygging, ønsker at Tromsø kommune lager et eget museum for hans modeller.

 

Den 34-årige mannen fra byen Ryazan i Russland har skrevet brev til Tromsø kommune. Her foreslår mannen at Tromsø oppretter en eget museum med militære, historiske miniatyrer og modeller, hvor han selv tilbyr å stille ut sine 60 modeller som han egenhendig har bygd. Dette er modeller av tanks, krigsskip, militære fly og lastebiler.

Ønsker arbeidstillatelse

For å realisere prosjektet ønsker mannen at kommunen stiller disponibel et lokale på minst 100 kvadratmeter, samt at de betaler lønn til en leder for museet, en historiker og en som kan vaske lokalene og modellene.

I tillegg ønsker russeren selv arbeidstillatelse i Norge, samt betaling for sine modeller.

Til gjengjeld mener russeren at man får et prosjekt som kan utvikle turisme både for Tromsø og Norge, samt at byen får et mer variert tilbud som vil kunne gjøre kommunen enda mer interessant og rikholdig for sine innbyggere

Kultursjef i Tromsø kommune, Kåre Sørensen, forteller at kommunen titt og ofte får forespørsler om bistand fra private. Likevel må Sørensen innrømme at denne forespørselen er av den mer sjeldne sorten.

- Det er nok ikke sannsynlig at dette prosjektet blir prioritert fra vår side nå, til det er våre ressurser for presset, sier Kåre Sørensen.