Hopp til innhold

Ny skole = ny giv i Ibestad

Ibestad sliter med folketallet og forgubbing. Den nye og svært moderne skolen som åpner i morra kan innebære et vendepunkt.

Ny skole Ibestad

Den nye skolen i Ibestad er populær

Foto: Martin Mortensen / NRK

I en lyst inngangsparti, litt preget av at ikke alt er hundre prosent på plass, blir vi møtt av sprudlende rektor, Lisbeth Barbala, som ikke legger skjul på hvor stolt hun er av ny skolen i Ibestad.

Lisbeth Barbala

Rektor Lisbeth Barbala, trives godt som rektor på skolen.

Foto: Martin Mortensen / NRK

– Det er fantastisk, nytt er jo nytt, nå skal vi bare komme skikkelig på plass så vi får det enda bedre, sier rektoren, mens hun viser rundt i lokalene.

Ny teknologi

Kommunen har investert 80 millioner kroner i skolen, som er tilknyttet idrettshall, svømmehall, kulturhus og bibliotek. I tillegg er det satset mye på teknologi. Tavlene er interaktive berøringsskjermer, og alle elevene er utstyrt med egen pc.

Nyskolen på Ibestad har satset på ny teknologi

Se video:

Sigurd Arvesen og Ida Christine Aksberg, som begge går i tiende klasse, har bare positivt å si om den nye skolen.

Sigurd Arvesen

Sigurd Arvesen i 10. klasse, mener undervisningen blir bedre med moderne hjelpemidler.

Foto: Martin Mortensen / NRK

– Det er en moderne og fin skole, også er alt nytt, både bygget og hjelpemidlene, sier Sigurd, som mener undervisningen blir bedre når man bruker mer ny teknologi.

Ida Christine mener den nye skolen kan bidra til å trekke flere folk til Ibestad.

– Vi har et godt miljø, og allerede er det kommet folk hit, som har valgt bort både Tromsø og Harstad.

Mange nye lærere

Og at interessen for den nye skolen er stor, kan rektor Lisbeth Barbala bekrefte.

– Da vi lyste ut lærerstillinger, fikk vi 28 søker til fire stillinger. Elevtallet steg så mye at vi måtte seks ekstra lærere.

Lærerrommet Ibestad

Kommunen har fått mange nye lærere etter at skolen ble tatt i bruk.

Foto: Martin Mortensen / NRK

I et av arbeidsrommene til lærerne – topp moderne de også – sitter Silje Tøllefsen og forbereder seg. Hun kommer opprinnelig fra Tromsø og angrer ikke for at hun valgte øykommunen og den nye skolen framfor bylivet.

– Det at det er en ny skole, betyr ganske mye. Særlig i forhold til at vi kan bruke ny teknologi sammen med barn som trenger litt ekstra hjelp, sier hun, og legger til at hun trives svært godt, bedre enn i byen.

Unik læringsarena

I et av læringsrommet for mat og ernæring, som det heter i Ibestad, finner vi elevene i femteklasse. Oppskriften til maten de tilbereder slås opp på den elektroniske tavlen, samtidig i et av siderommene, underviser Cecilie Kristiansen Ismail og Hassan i naturfag. Det foregår selvfølgelig på en touch-tavle.

– Her kan man se, sier rektor Lisbeth. Vi er en unik skole som har tatt inn den fulldigitale verden vi lever i.

Ikke nok med ny skole

Men ikke alle er like optimistiske i forhold til framtiden for den lille øykommunen. Willy Arntzen, mangeårig kommunepolitiker for Venstre, syns det er strålende med ny

Willy Arntsen

Willy Arntzen tror ikke skolen alene kan løfte kommunen. – Vi må ha flere arbeidsplasser, sier han.

Foto: Martin Mortensen / NRK

skole, men tviler på at det er nok til å få mer liv i kommunen.

– Jeg er ikke utpreget optimist, men heller ikke pessimist, det er klart det er et kjempeløft å få en ny skole, men vi må ha flere arbeidsplasser, det er jeg mer skeptisk til at vi får til.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark