NRK Meny
Normal

NRK-reporter nesten kjørt ned under sykkelfest for barn

Det er mange sykkeltalenter på Finnsnes. Under dagens barneritt gikk det fort i svingene. det fikk NRKs reporter erfare.

– Et slikt barneritt betyr mye. Det når ut til breddeidretten, og det er det vi trenger for å få folk ut og i bevegelse. I tillegg kan det få folk til å begynne med idrett, og da kanskje sykkel, sier eks-syklist Thor Hushovd.

Han vant selv Arctic Race of Norway i 2013, og har hele tiden vært en viktig ambassadør for rittet.

Lørdag var det start på Finnsnes. I forkant av etappen ble det arrangert et eget barneritt for over 600 barn. Og når så mange barn med konkurranseinstinktet intakt trår i gang, går det fort i svingene.

Se video fra barnerittet, hvor NRK-reporter Nils Mehren nesten blir kjørt ned, øverst i saken.

Konsentrert

Deltakerne i barnerittet på Finnsnes var veldig konsentrerte før start.

Foto: Nils Mehren / NRK

Starten på en sykkelskole

Før barnerittet la Hushovd ned grunnsteinen på Silsand sykkelgård, et prosjekt som har fått to millioner kroner fra Troms fylkeskommune.

Prosjektet er foreløpig på planstadiet, men Sykkelgården skal bli et sted for unger til å lære seg å sykle etter veien. Gården skal være utstyrt med rundkjøring, trafikkskilt og lignende.

– Det skal være et sted hvor barn kan lære seg å mestre sykkelen i trygge omgivelser, og samtidig oppleve et realistisk trafikkbilde, sier ordfører i Lenvik, Geir-Inge Sivertsen.

Grunnsteinen

Ordfører i Lenvik, Geir Inge Sivertsen, fylkesråd for næring, kultur og helse, Line Miriam Sandberg og Thor Hushovd ved grunnsteinen til Silsand sykkelgård.

Foto: Linda Pedersen / NRK

En ny Thor Hushovd?

Sykkelgården blir den første i sitt slag i Troms. Line Miriam Sandberg, fylkesråd for næring, kultur og helse synes det er på høy tid at vi får et slik tilbud i fylket.

– Vi har ikke gang- og sykkelsti over alt, men de fleste har sykkel. En slik gård er viktig for at barn skal kunne utvikle en teft for trafikkbildet, sier hun.

Geir-Inge Sivertsen tror sykkelgården kan bidra til at Lenvik får en ny sykkelstjerner i fremtiden.

– Alle må jo begynne et sted. Jeg er sikker på at sykkelgården vil øke interessen rundt sykkelsporten, sier han, og får støtte fra Thor Hushovd.

– Det er viktig å legge til rette for sykling. VI har et dårlig utbygd nett av gang- og sykkelstier i Norge, da er det viktig at barn får prøve seg i trygge omgivelser, før de kommer ut i trafikken, sier Hushovd.

Ordføreren i Lenvik regner med at byggestart for prosjektet blir neste sommer.

Løypa for Arctic Race of Norway 2015

Her går etappene i Arctic Race.

Foto: Arctic Race of Norway