NRK Meny

Nekter de ansatte adgang

De ansatte ved Hålogaland Teater får ikke være tilstede under dagens ekstraordinære generalforsamling.

Hålogaland Teater (HT)

Den ekstraordinære generalforsamlingen ved HT starter klokka 1400 i ettermiddag.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

De ansatte ved Hålogaland Teater får ikke være tilstede på dagens ekstraordinære generalforsamling ved Hålogaland Teater.

– Det er eierne som har bestemt at generalforsamlingen skal holdes lukket, sier teaterdirektør Beate Stang Aas til NRK.

På møtet i ettermiddag vil Herman Kristoffersen bli byttet ut som styreleder, ett år før tiden. Han erstattes av Renate Larsen, som er administrerende direktør i oppdrettsselskapet Lerøy Aurora.

De ansatte ved Hålogaland Teater er sterkt kritisk til byttet av styreleder, fordi det skjer like før ny teatersjef skal ansettes.

– Vi har fått som begrunnelse av eierne at byttet av styreleder er til teatrets beste. Vi ønsket å være tilstede på generalforsamlingen for å få utdypet begrunnelsen, sier Birgit Bøeng i Norsk Tjenestemannslag.

Hålogaland Teater er eid av Troms fylkeskommune, Finnmark fylkeskommune og Tromsø kommune, men er organisert som et aksjeselskap. Dermed kan eierne holde generalforsamlingen bak lukkede dører.

– En eventuell åpning av generalforsamlingen må eierne avgjøre i fellesskap, skriver Sandberg i en SMS til NRK, og viser til aksjeloven og selskapets vedtekter.

Den ekstraordinære generalforsamlingen ved HT starter klokka 1400 i ettermiddag.