NRK Meny
Normal

Nekter de ansatte adgang

De ansatte ved Hålogaland Teater får ikke være tilstede under dagens ekstraordinære generalforsamling.

Hålogaland Teater (HT)

Den ekstraordinære generalforsamlingen ved HT starter klokka 1400 i ettermiddag.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK

De ansatte ved Hålogaland Teater får ikke være tilstede på dagens ekstraordinære generalforsamling ved Hålogaland Teater.

– Det er eierne som har bestemt at generalforsamlingen skal holdes lukket, sier teaterdirektør Beate Stang Aas til NRK.

På møtet i ettermiddag vil Herman Kristoffersen bli byttet ut som styreleder, ett år før tiden. Han erstattes av Renate Larsen, som er administrerende direktør i oppdrettsselskapet Lerøy Aurora.

De ansatte ved Hålogaland Teater er sterkt kritisk til byttet av styreleder, fordi det skjer like før ny teatersjef skal ansettes.

– Vi har fått som begrunnelse av eierne at byttet av styreleder er til teatrets beste. Vi ønsket å være tilstede på generalforsamlingen for å få utdypet begrunnelsen, sier Birgit Bøeng i Norsk Tjenestemannslag.

Hålogaland Teater er eid av Troms fylkeskommune, Finnmark fylkeskommune og Tromsø kommune, men er organisert som et aksjeselskap. Dermed kan eierne holde generalforsamlingen bak lukkede dører.

– En eventuell åpning av generalforsamlingen må eierne avgjøre i fellesskap, skriver Sandberg i en SMS til NRK, og viser til aksjeloven og selskapets vedtekter.

Den ekstraordinære generalforsamlingen ved HT starter klokka 1400 i ettermiddag.