Nå er det Brennodden som jages

Tetbildet i Finnmarksløpet 2010 har endret seg i løpet av natta.

Ralph Johannessen

Ralph Johannessen på sjekkpunktet i Varangerbotn ved femtiden natt til onsdag.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

Folldalingen Kjell Brennodden er nå i tet. 60-åringen kjørte rett gjennom sjekkpunktet i Varangerbotn ved firetiden i natt, og er allerede på veg mot Sirbmá.

Enkelte ganger velger kjørerne å hvile ute i løypa, men trolig ikke Brennodden. Årsaken er at han ikke tok med seg halm fra sjekkpunktet i Varangerbotn. Hundene får ligge på halmen mens de hviler.

Til Sirbmá er det drøye sju mil, en strekning som de beste kjører på fem-seks timer. Selv brukte Brennodden fem timer og 18 minutter på strekningen i fjor. Kjører han like fort som i fjor, er han fremme ved halvti-tiden i formiddag.

Sov i 40 minutter

– Ikke lat som du sover, for det er nå det gjelder; pengene, maten, alt dere har fått det siste året!

Ralph Johannessen formaner hundene, mens han setter på nye potesokker. Johannessen har ligget i tet siden Kirkenes, men ble passert av Kjell Brennodden mens han hvilte i Varangerbotn.

– Nå har jeg ikke presset på meg lenger, smiler Johannessen, som hvilte hundene i drøye fire timer. Selv fikk han «drømmesøvn» på 40 minutter.

Ralph Johannessen

Johannessen kjørte ut fra Varangerbotn én time etter Kjell Brennodden.

Foto: Rune Nordgård Andreassen
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Satte igjen to hunder

Johannessen kom inn til Varangerbotn med 12 hunder foran sleden. To av hundene var imidlertid såpass slitne at Johannessen valgte å ta de ut av spannet.

På veg ut av sjekkpunktet ved femtiden onsdag morgen, oppdager han at nok en hund har problemer. I samråd med handleren Inger-Marie Haaland og en veterinær tas også den hunden ut.

Med 350 kilometer igjen til Alta leder Kjell Brennodden med nøyaktig én time på Ralph Johannessen. Bak halser Ketil Reitan, Harald Tunheim og Robert Sørlie.

Målgang ventes sent torsdag kveld.

(Video: Finnmarksløpet)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.