NRK Meny
Normal

Myk mann i tet

Etter å ha kosepratet hundene sine klare startet Roger Dahl som den første ut fra Kirkenes i 7-tiden i morges.

Roger Dahl
Foto: Vibeke Lund Pettersen / NRK

Roger Dahl gjorde et overraskende stunt da han i går seilte forbi sjekkpunktet i Neiden, og fortsatte strake veien til Kirkenes. Hit ankom han klokken 01.19 natt til tirsdag.

Forskutterer ikke

Selv om Dahl startet friskt ut i 07-tiden i morges som første hundekjører fra Kirkenes, vil han ikke forskuttere en seier.

- Nei, jeg ser ikke seieren nå. Nå ser jeg bare å komme meg ut og tilbake til Neiden. Seieren kan vi snakke om når jeg har passert Karasjok, ler Dahl tilbakeholdent.

Overraskende

Mange fikk nærmest bakoversveis da Dahl i går suste forbi sjekkpunktet i Neiden, og tok ledelsen rett foran nesen på Nina Skramstad, som var rekordtidlig inne i Tana søndag.

- Planlagt taktikkeri gjelder hele veien, smiler Dahl om stuntet ved Neiden i går, når han kjørte rett forbi uten 5-timers hvila det gikk rykter om at han skulle ta der.

Nina Skramstad
Foto: Vibeke Lund Pettersen / NRK

Fin tur

Kvikk og våken etter å ha hvilt noen timer i Kirkenes, var det en munter Dahl NRK møtte på morgenkvisten.

- Det var helt fantastisk opp i Pasvik, en av de fineste turene jeg har hatt i området, med måneskinn og blikkstille, og veldig gode perfekte spor, forteller Dahl om turen fra Neiden.

Koseprat

Mens den hardbarka hundekjøreren og tidligere politimannen festet hundene sine til sleden igjen, koseprater han mykt til de hengivne dyrene som trekker han over Finnmarksvidda på kryss og tvers.

- Opp med baken nå, du lille. Skal vi ut på tur? Skal vi ut å springe litt? Nå må vi våkne litt her ja.

Så er spannet klart og han starter ut med god fart.

Tar opp kampen

Nina Skramstad er like bak Roger Dahl, og lar seg ikke skremme av taktikken hans.

- Han kjører godt, så nå må jeg bare vente til han tar en pause borti her, så kjører jeg forbi han med kjempefart. Nå skal jeg bare levere opp depotsekken, så hiver jeg meg etter Roger, smiler Nina, uten å stoppe opp med sine forberedelser.

Nå er vi halvveis ute i Finnmarksløpet og hvert sekund teller.