Mistet lappen etter å ha hatt den i én time - UP-sjef: – Trist

En 18 år gammel mann hadde hatt førerkortet i én time da politiet tok han for å kjøre i 84 kilometer i timen i en 50-sone.

Marthinsen

Tirsdag mistet en 18-åring i Tromsø lappen etter å ha hatt den i bare én time. Det synes Geir Marthinsen, UP-sjef i Tromsø, er trist.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Det ble en kortvarig glede, sier UP-sjef i region nord, Geir Marthinsen.

Tirsdag formiddag kom utrykningspolitiet over en bilist som kjørte i 84 kilometer i timen i 50-sone i Tromsø.

Sjåføren viste seg å være en 18 år gammel mann – med et blodferskt førerkort. Han hadde fått førerkortet sitt bare én time tidligere.

– Han hadde selvfølgelig gledet seg til å ta veien fatt med eget kjøretøy. Dessverre valgte han litt for høy hastighet, sier Marthinsen.

Han synes det er trist for 18-åringen.

– Men samtidig viser det vel at han ikke har fått med seg alt han skulle i kjøreopplæringa. Da må han ta en pause fra veien, og vente til han får sjansen igjen.

Må ta fullstendig ny prøve

For å få tilbake førerkortet må mannen belage seg på å ta en fullstendig ny førerprøve.

– I dag er dette ganske dyrt, men det er kanskje ikke det verste. Det verste er å ta et slikt fartsvalg i en 50-sone, med de følgene det kan få. Det er en grunn til at det var 50-sone her, sier Marthinsen.

Han legger til at det også var mye trafikk i det tettbebygde strøket da førerkortbeslaget skjedde.

– Vi var på rett sted til rett tid denne gangen.

Risikofylte valg

Fra tid til annen opplever UP at de stopper noen med relativt ferskt førerkort.

– Vi har vel eksempler på tilsvarende forhold tidligere, men jeg har ikke statistikk på det. Men det skjer med jevne mellomrom at vi kommer over ungdommer med relativt fersk førerkort som tar risikofylte valg med de følgende det medfører, sier Marthinsen.

Laster Twitter-innhold