NRK Meny
Normal

Måtte trosse veisperringer og 635 høydemeter for det perfekte bildet

Da Linn Landewall og ektemannen Stefan skulle ta bryllupsbilder, valgte de ikke akkurat minste motstands vei.

brudebilder på senja

Den lange turen opp til Husfjellet sikret noen spektakulære bryllupsbilder av Linn og Stefan Landewall.

Foto: Stan Serdjukov

Stefan og Linn Landewall ville ha spektakulære omgivelser da de skulle gi hverandre sitt ja. Selv er Linn opprinnelig fra Sverige, mens Stefan er fra Sørreisa i Troms. Dermed sto de ovenfor et valg da de skulle finne stedet der de ville gifte seg.

– Vi reiste opp til Senja i fjor sommer, og kom tilfeldigvis over Kråkeslottet på yttersiden av Senja. Vi bestemte oss der og da for at både viselse og fest måtte bli der – stedet var magisk, sier Linn Landewall.

Bryllupsbilder på Senja

Vielsen ble arrangert på stranda ved Kråkeslottet på Senja.

Foto: Stan Serdjukov

– Ville gi oss selv en skikkelig utfordring

Etter at hennes far hadde rodd henne i land på stranda hvor vielsen skulle finne sted, var det på tide med bryllupsbilder. Og med den majestetiske naturen, måtte bildene bli like imponerende.

– Vi trener mye og liker blant annet å løpe i fjellet, så vi ville gi oss selv en skikkelig utfordring. Vi valgte en av fjelltoppene på Senja for å sikre oss gode bilder, uansett værforhold, sier Landewall til NRK.

Dermed bar ferden mot Husfjellet som rager 635 meter over havet. På veien dit holdt veiarbeid på å sette en stopper for drømmebildene.

– Der satt vi i bilen på den ene siden av veisperringene, mens bryllupsfotografen sto på den andre siden av fjellet, sier hun.

– Det var iskaldt, og stupbratt ned på sidene

Bryllupsbilder på Senja

Stefan og Linn Landewall rakk ikke kappløpet mot solnedgangen, men månen fungerte perfekt som kompensasjon.

Foto: Stan Serdjukov

Målet om bryllupsbildet fra fjelltoppen med solnedgangen i bakgrunnen begynte å virke fjernt. Da veien endelig åpnet, startet kappløpet mot sola.

– Vi løp opp fjellet med solnedgangen i ansiktet hele veien. Ti minutter før vi var på toppen, forsvant solen under horisonten. Der sto vi andpustne med sviende lunger på toppen, og trodde egentlig at løpet var kjørt.

Den nordnorske naturen skal man imidlertid aldri avskrive, så da brudeparet snudde seg hadde solnedgangen blitt erstattet med en fullmåne som lyste opp landskapet.

– Vi kastet oss rundt og skiftet. Det var iskaldt, og stupbratt ned på sidene, men da vi sto der med den ville utsikten rundt oss, var alt strevet verdt det.

Blant imponerende fjell og utsikt, var det kanskje vel så imponerende at både hår og sminke satt der det skulle etter den strabasiøse turen opp.

– Turen beviste i hvert fall at jeg hadde kjøpt riktig hårspray, ler Linn.