NRK Meny
Normal

Legesenter uten nett siden tirsdag – nå er det tilbake

Fastlege frykter for alvorlige konsekvenser for pasientene, fordi Sjøgata Legesenter har vært uten internett siden tirsdag.

Laster kart, vennligst vent...

Oppdatering klokken 11.40:

Sjøgata Legesenter har nå forbindelse til internett, og det betyr at de kan bruke helsenettet, og få sendt henvisninger og andre pasientopplysninger via helsenettet.

– Norsk Helsenett har hatt tett dialog med legesenteret underveis mens nettet har vært nede, men nå er altså feilen rettet, sier direktør for HR og kommunikasjon i Norsk Helsenett, Synnøve Farstad.

Ødelagt fiberkabel

Sjøgata Legesenter i Tromsø har vært uten internett siden tirsdag på grunn av gravearbeid i sentrum som ødela en fiberkabel.

– Det fører til at legesenteret ikke får sendt ut resepter til 150 pasienter og vi mottar ikke prøvesvar eller epikriser. Vi får heller ikke sendt henvisninger, sier fastlege Eigil Thorsen.

Ifølge Thorsen har Norsk Helsenett som er ansvarlig for fibernettet kommet med stadig nye tidspunkter for når det skal være i orden igjen.

– Det siste vi har hørt er klokken 10 i formiddag, sier fastlegen.

– Ekstraarbeidet vil gå utover pasientene

Sjøgata Legesenter har mellom 6000–7000 pasienter, og Eigil Thorsen fortviler over at de ikke får formidlet informasjonen om kommunikasjonsproblemene med pasientene.

– Det er svært vanskelig å få informert alle pasientene om disse problemene.

Han håper at internett kommer tilbake før det oppstår alvorlige konsekvenser.

– Jeg er bekymret for pasientene, og når dette først kommer i orden vil det medføre ekstraarbeid for oss, som igjen vil gå utover pasientene, sier Eigil Thorsen til NRK.