Lanserer snømannen som OL-maskot

Nå håper Even Hegbom at Snømannland kan ta imot de første charterflyene til neste jul.

Even Hegbom kaster skjorta.
Foto: Arild Moe / NRK

Han tar skjorta av seg for Snømannland i Målselv.

Gründer Even Hegbom håper Tromsø 2018 vil ha snømannen som OL-maskot.

Og snøen, den tror han kommer.

 

Snømannland klar til neste jul

Ideen om Snowmanland i Målselv og Bardufoss Lufthavn som Snowman International Airport ble presentert på Bardufoss tirsdag ettermiddag.

Alledere før jul neste år tror Even Hegbom og folkene bak Målselv fjellandsby at de første charterflyene lander på Bardufoss med snømann-turister. På furumoen nedafor fjellandsbyen vil de ha en snømannpark, og etter hvert også et tre mål stort snømannfrysehus.

Og alle viktige hauger rundt om i Troms, bør han sin snømann. Det utfordres kommunene til.

Vil slå julenissen

Utgangspunktet er hva Rovaneiemi i Finland har gjort ut av julenissen. Og reiselivsnæringa mener snømannen er like attraktiv ute i verden.

Hva satsinga vil koste, har Hegbom ingen svar på foreløpig. Men markedsføringa blir viktig, og han tror både Innovasjon Norge og næringslivet i Nord Norge blir med.

Utafor flyplassen på Bardufoss har Avinor i samarbeid med Målselv fjellandsby og en skole i Målselv bygd er fem - seks meter høy snømann. Den krymper litt i mildværet.

Men både Even Hegbom og Målselvordfører Viggo Fossum tror snøen og vinteren kommer.

- Det bruker å skje noe akkurat i jula, sier Fossum. Og Hegbom mener å vite at det er julebakinga og kakelinna som har satt inn, kanskje litt ekstra hardt i år.