NRK Meny
Normal

Kommentar: «Klok og riktig beslutning av Seljeseth»

På styrerommet har det vært mange nedrykk allerede denne sesongen. Det vil ta tid å bygge opp både tilliten og omdømmet til ledelsen i Tromsø Idrettslag, skriver sportskommentator Gunnar Grindstein.

seljeseth og Isberget

Geir Seljeseth annonserte onsdag at han trakk seg fra TIL Holding og TIL Fotball.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Pressefoto

Så gikk det som det måtte gå. Geir Seljeseth trakk seg i ettermiddag fra sine styreverv i TIL Holding AS og TIL Fotball AS.

En klok – og riktig – beslutning av Bodø/Glimt-supporteren Seljeseth.

For når han svarte som han svarte i det famøse intervjuet med iTromsø på mandag – og heller ikke ville la seg fotografere i TIL-skjerf før søndagens oppgjør mot nettopp Glimt på Alfheim, tvang dette seg fram.

Seljeseth burde – men sin bakgrunn og kompetanse – skjønt hvilke snøballer som ville begynne å rulle når han som styremedlem i TIL ikke ville si at han håpet klubben vil slå Bodø/Glimt på søndag.

Supporterne raste. Saken eksploderte på Facebook og i tradisjonelle medier. Og det skjønner jeg utmerket godt. Denne saken viser at Seljeseth aldri burde blitt valgt inn i styret i AS-selskapene på Alfheim.

Men verken Seljeseth, eierne eller valgkomiteen hadde nese for hvordan TIL-supportene ville reagere. Eller de ga blaffen. Det viser hvordan det har blitt i fotballen – avstanden fra makta til supporterne, de som elsker klubben, er blitt fryktelig stor.

Geir Seljeseth er en dyktig relasjonsbygger med en stor kontaktflate både regionalt og nasjonalt. Men som blodfan av Bodø/Glimt, som er TILs rival i nord, blir det selvsagt meget spesielt å sitte rundt styrebordet på Alfheim.

En telefon fra valgkomiteen til Isberget eller Forza Tromsø, og både komiteen, eierne og Seljeseth ville skjønt at dette ikke ville gå.

Men Seljeseth ble valgt inn.

Nå er han ute – etter bare noen uker i vervet. Etter min mening den eneste riktige løsningen etter bråket de siste dagene.

Dessverre må jeg også konstatere at TIL som klubb igjen får ei kraftig ripe i lakken omdømmemessig. Prosessen rundt sparkingen av Steinar Nilsen var selvsagt mye verre. Men Seljeseth-saken er ikke bra den heller.

Nå kan man i det minste konsentrere seg om det sportslige inn mot den meget viktige kampen på søndag.

For TIL handler det om å vinne – og ta tre poeng i den desperate kampen om å unngå nok et nedrykk.

På styrerommet har det vært mange nedrykk allerede denne sesongen. Det vil ta tid å bygge opp både tilliten og omdømmet til ledelsen i Tromsø Idrettslag.