NRK Meny
Normal

Kle deg godt og tjor fast utemøblene - nå kommer stormen

Det har gått ut Obs-varsel om liten storm og vindkast på 25–30 m/s, og tirsdag kveld blåser det friskt, spesielt på finnmarkskysten.

Vind og bølger med klar himmel i Hasvik

Allerede tirsdag på dagen var vinden begynt å ruske og sendte bølger inn til Hasvik på Sørøya i Finnmark.

Foto: Anne Olsen-Ryum

– Det har nok allerede blitt ganske turbulent i Hammerfest, der vinden nå er på vei til å øke. Saken er at denne vinden kommer over fjellet fra sør, og den blir dermed veldig turbulent og uforutsigbar, sier vakthavende meteorolog Matilda Hallerstig ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø.

Tirsdag ettermiddag gikk det ut Obs-varsel for Nord-Troms og kyst og fjordstrøkene i Vest-Finnmark om sørlig liten storm 22 med vindkast på 25–30 m/s.

Laster Twitter-innhold

– I Finnmark blir det ikke nedbør, og for det meste skyfritt, mens det i Troms vil komme litt mer skyer, spesielt sør i Troms, sier Hallerstig.

Sakte, men sikkert kommer likevel nedbøren nordover, men den kommer ikke til Troms og etter hvert til Finnmark før på fredag.

Fram til da vil vinden være sterk og holde seg på sørøst, sørvestlig kurs. I høyden kommer vinden til å dreie til sørvest mot fredagen.

Laster Twitter-innhold

– Finnmarkskysten er spesielt utsatt når vinden kommer fra denne retningen. Og det ser ut som vinden kommer til å holde seg fra sør i alle fall til fredag, sier hun.

Temperaturmessig vil det i største del av Finnmark holde seg på under 0 grader, mens i Troms kan det ligge rundt og litt over 0 grader.

– Det kan bli kaldt med både vind og kuldegrader, så det er nok greit å tenke på det når man går ut nå de nærmeste dagene, sier meteorologen.

Del gjerne dine stormbilder med oss ved å bruke emneknaggen #nrknordnytt.

Se bilder andre har delt fra landsdelen:

Laster innhold, vennligst vent..