Normal

Unorske jaktmetoder gir jegertvillingene bråk

Johanne og Kristine Thybo Hansen, bedre kjent som jegertvillingene, får både frierbrev og hat-mailer etter en TV-serie. Her går søstrene blant annet på jakt i USA hvor de dreper et villsvin med bare en kniv. Det har provosert dyrevernere.

Kristine Thybo Hansen og Johanne Thybo Hansen har skapt storm på sosiale medier. Det startet med en amerikansk tv-serie der de blant annet går på villsvinjakt med kniv. Dyrevernere raser - mens andre skriver frierbrev. Søstrene selv tar det hele med fatning.

Jegertvillingene har skapt storm på sosiale medier. Det startet med en amerikansk TV-serie der de blant annet går på villsvinjakt med kniv. Dyrevernere raser - mens andre skriver frierbrev. Søstrene selv tar det hele med fatning.

Men oppstyret tar de foreløpig med stor ro hjemme i Nordreisa. De mener de tok livet av villsvinet på en human og sikker måte. Jentene stakk villsvinet rett i hjertet med kniven.

– Det var best både for hundene og sikrere for oss, sier de.

Ut i naturen

De to søstrene lever og ånder for jakt og friluftsliv. Begge har jaktlisens for jerv, gaupe, ulv og bjørn. Det var på NRK «Ut i naturen» vi først ble kjent med med søstrene.

– Vi brenner for det samme, for jakt og fiske, natur og hund, sier Johanne og Kristine.

De har gått på jakt fra de var svært unge, og har valgt dette som sin levevei framover.

Johanne og Kristine Thybo Hansen

Søstrene Thybo Hansen skapte debatt med språket sitt.

Foto: HARALD ALBRIGTSEN haalbr@online.

Men det var ikke bare bare å gi av seg selv på TV. Mye bannskap førte til en storm av protester og mange diskusjoner på Facebook da de først ble kjent i dokumentaren «Kjære søster».

– Når jeg ser TV-programmet igjen skjønner jeg at folk reagerte på bannskapen. Vi har skjerpa oss, sier Kristine.

Se Ut i naturen-dokumentaren Kjære søster på Nett-TV.