NRK Meny
Normal

Ingen omkamp om Rå

Det blir ingen omkamp om naturbrukslinja på Rå videregående skole. Linja blir lagt ned.

Fylkestinget

Fylkestinget sa nei til omkamp

Foto: nrk / nrk

I dag sa fylkestinget i Troms nei til å gå en ny runde om naturbrukslinja på Rå videregående skole i Kvæfjord. Dermed blir det ingen omkamp, slik som forkjemperne for linja har ønsket.

Spesielle behov

Denne linja har i mange år gitt et godt, yrkesrettet tilbud til elever med spesielle behov for tilrettelagt undervisning.

Tidligere elever har sagt at de ikke hadde klart å komme seg gjennom videregående skole dersom de ikke hadde fått gå på naturbrukslina.

Dette er en del av bakgrunnen for at mange har ønsket en omkamp om saken.

Har ikke penger

Men dette blir det altså ikke noe av. Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied, sa klart fra at pengemangel gjør at denne linja må legges ned.

– Det er ingen ting å si på kvaliteten på undervisninga, men fylkeskommunen har ikke råd til å opprettholde naturbrukslinja, sier Sollied.

– Dersom linja skal bestå, må vi legge ned fem til seks andre klasser, sier han. Sollied mener at det er skolen som har ansvar for å gi tilrettelagt undervisning til de som trenger det.

Uansvarlig

Edvin Eriksen fra SV sa under møtet at han mener dette er uansvarlig. Dersom Rå videregående skole skal klare dette, må skolen få så store økonomiske rammer at det lar seg gjøre å ta godt vare på de svakeste elevene.