Hva passer best til Senja?

Fylkesmannen ønsker å samle Senja-kommunene til én storkommune. Men hvordan bør kommunevåpenet se ut?

Montasje kommunevåpen

NRK utfordret noen mennesker (som vi foreløpig holder anonym) til å lage et nytt felles kommunevåpen for de fire kommunene Lenvik, Tranøy, Berg og Torsken.

Her er bidragene:

Kommunevåpen1

– Her er min skisse til kommunevåpen for en eventuell ny «Senja kommune» snekret sammen på meget kort tid. Tenkte umiddelbart på fire gullringer (en for hver av kommunene) som flettes i hverandre. Et ekteskap der kommunene synliggjøres med hver sin ring og nytt felles «etternavn». Forslaget mitt er tenkt som en illustrasjon med et snev av humor som man kan spinne videre på.

Kommuenvåpen2

– For noen er sammenslåing av kommunene 'knekkende' likegyldig. For andre blodig alvor. Hvem var det som brakk årebladet, og dermed, uforvarende, skaffet en bro mellom de stridende parter på begge sider av Gisundet? Senja kommune vil være et flott navn.

Kommunevåpen3

– Ytre Midt-Troms er jo havlandet, mørketidslandet og midnattssollandet. Vi bør kanskje ikke stoppe ved det hver enkelte kommune har i dag, men se på hva vi har til felles. Vi har alt dette, og mere til. Vi må tenke nytt. Sirkelen, som symbol, er jo samlende, én enhet. Vi må bli én kommune som tenker nytt, og ikke dvele ved det gamle.