NRK Meny
Normal

Har fått nye opplysninger i barnevoldssak

De tre kommuneansatte i Alta mistenkt for vold mot psykisk utviklingshemmede barn er avhørt denne uka. Men politiet er sparsommelige med opplysninger om hva som har kommet frem i avhørene.

Tarjei Leinan Mathisen

Regionlensmann Tarjei Leinan Mathiesen i Porsanger etterforsker tre kommuneansatte som er mistenkt for vold mot barn.

Foto: Samuel Idivuoma

I slutten av mars ble tre kommuneansatte i Alta politianmeldt etter varsling om vold mot barn tilknyttet en institusjon for psykisk utviklingshemmede. Denne uka har de tre og en rekke vitner vært inne til politiavhør.

– Vi har fått mye informasjon og vi har dannet oss et bilde av situasjonen, uten at jeg kan gå nærmere inn på det, sier regionlensmann Tarjei Leinan Mathiesen i Porsanger.

Nye avhør til uka

Porsanger lensmannskontor har fått ansvaret for å etterforske saken. Mathiesen sier at de ikke kan uttales seg om hva som har kommet frem i avhørene av hensyn til den videre etterforskningen.

– Det er så mange som ikke er avhørt enda. Derfor er det viktig at det ikke kommer ut noe som helst om hva som har kommet frem i denne fasen, sier han.

Saken ble politianmeldt av Alta kommune. De tre mistenkte er ansatt ved en institusjon for psykisk utviklingshemmede, men er nå suspendert etter at det ble varslet om voldsbruk mot barna.

Høy prioritet

Lensmannen sier at avhørene har brakt etterforskningen av saken fremover.

– Vi har avhørt et titalls både vitner og personer som er definert som mistenkt. Vi har fått en del opplysninger om hva som har skjedd, og vi vil fortsette avhør i neste uke. Vi håper at saken kan sluttføres ikke lenge etter påske, sier han.

Mathiesen sier at saken har høy prioritet fremover.

– Tidsaspektet er viktig. Vi ønsker å gjøre dette raskt, og det tror jeg alle parter er tjente med, sier han.