NRK Meny
Normal

Håpet svinner for 50 Telenor-ansatte

50 Telenor-ansatte på Finnsnes kan i dag miste jobben. Tirsdag konkluderte fylkesråd Line Miriam Sandberg med at de ikke kan bruke Omstillingsloven i kampen om arbeidsplassene.

Demonstrasjoner Finnsnes

De ansatte i Telenor demonstrerte for å beholde arbeidsplassene sine. I dag får de vite hva styret i Telenor bestemmer seg for.

Foto: Arild Dag Moe / NRK

Line Miriam Sandberg

Line Miriam Sandberg tror håpet svinner for de Telenor-ansatte på Finnsnes.

– Omstillingsloven kan brukes dersom det er over 30 jobber som blir nedlagt i samme fylke. Telenor har tilbudt alle de ansatte videre jobb i Harstad, eller andre steder i Telenor-systemet, så da vil ikke denne saken omhandle den loven, sier fylkesråd Line Miriam Sandberg til NRK.

Styret i Telenor skal onsdag bestemme seg for om de skal legge ned avdelingen på Finnsnes eller ikke. Det betyr at 50 ansatte enten må finne seg en ny jobb, eller flytte.

Fagforeningen i Telenor tordner mot planene, men ifølge Sandberg ser det mørkt ut for de ansatte på Finnsnes.

– Vi har bedt Telenor om å bruke litt lengre tid på denne avgjørelsen, men har ikke fått signaler m at de vil gjøre det, sier hun.

– Nå skal ikke jeg forskuttere en avgjørelse i saken, men det ser ut til at Telenor fortsetter prosessen, og at de ansatte må flytte dersom de skal jobbe videre i selskapet, avslutter Sandberg.