NRK Meny
Normal

Gleder seg til gjensynet med Alice Cooper

Varmet opp for den legendariske rockeartisten i 2005.

Espen Høgmo

Espen Høgmo har varma opp for Alice Cooperkonsert i USA. Nå glerder han seg til gjensynet på Buktafestivalen.

Foto: Rune N.Andreassen / NRK

Fredag kveld går en av rockehistoriens største profiler på scena under Buktafestivalen i Tromsø. En av de som gleder seg til konserten med Alice Cooper, er trommeslageren Espen Høgmo.

– Han har inspirert ufattelig mye folk, forteller Espen Høgmo, som har et ekstra nært forhold til amerikaneren.

I 2005 var han nemlig medlem i rockebandet Hangface fra Tromsø, som fikk jobben å være oppvarmingsband for Alice Cooper på et gigantisk motorsykkeltreff i USA. Det ukeslange Sturgis Motorcycle Rally går av stabelen i Sør-Dakota og trekker årlig flere hundre tusen motorsyklister.

Alice Cooper

Alice Cooper er klar for Buktafestivalen i Tromsø.

Foto: Presse

Hangface, som da forsøkte å erobre USA med musikken sin, datt av stolen da de fikk jobben med å varme opp for den legendariske rockeartisten.

– Det var helt vilt, og føltes som en utopi. Vi fikk dessverre aldri møtt han selv. Men vi fikk møte folka i bandet hans, og det var veldig kult, mimrer Høgmo.

Pisker og giljotiner

Alice Cooper er en av de mest innflytelsesrike artistene innenfor heavyrocken, ikke minst på grunn av sceneshowet. Giljotiner, pisker og en rekke andre torturredskaper er faste rekvisitter på konsertene til amerikaneren.

Men også musikalsk har han gjort seg bemerket, med kjente låter som «Poison», «School's Out» og «No More Mr. Nice Guy».

Ifølge Høgmo er det nettopp stafasjen og mystikken som gjør Alice Cooper til en ekstra spennende artist som det ikke finnes så mange av lenger.

– Han er en utrydningstruet art, sier Høgmo.

Gir ut ny plate

Alice Cooper, eller Vincent Damon Furnier som han egentlig heter, var bare 16 år gammel da han startet sitt aller første band. Inspirert av en amerikansk sitcom tok han i 1968 kunstnernavnet Alice Cooper, et navn som har hengt ved han siden.

Fortsatt gir han ut plater, den nyeste kommer ut neste fredag. Samtidig er mannen, som neste år fyller 70 år, på en evigvarende verdensturné, som i kveld tar han til Tromsø.

– Det står det respekt av, sier Høgmo, som gleder seg stort til Alice Cooper går på scena rundt klokka 2230 i Telegrafbukta.

– Jeg blir nok å stå temmelig langt fremme. Og så håper jeg han har med det kjente sceneshowet sitt, sier Espen Høgmo.