NRK Meny
Normal

Fireåring gikk flere kilometer i søvne i bare støvlene

En tilfeldig forbipasserende som skulle på jobb så jenta sitte i bare truse og støvler.

Honningsvåg

En fireåring fra Honningsvåg gikk flere kilometer i retning Nordvågen i søvne tidlig mandag morgen.

Foto: Atle Markeng / NRK

Den fire år gamle jenta ble sett et stykke utenfor Honningsvåg like etter klokka seks mandag morgen. Personen som fant henne snakket med henne, og ringte politiet så hun fikk kommet seg hjem.

– Det viste det seg at hun går i søvne. Men det er jo litt spesielt at hun hadde kommet seg så langt. Hun hadde gått fra Nordvågen mot Honningsvåg, og det er jo snakk om fire, fem kilometer, sier operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt Jan-Olav Schjølberg.

Går i søvne

Hjemme hadde den som passet jenta ikke fått med seg at hun var borte, siden det var så tidlig på morgenkvisten. Jentas foreldre er bortreist, og hun hadde barnevakt.

– Vi fikk vite at hun pleier å gå i søvne av og til. Hun hadde tydeligvis bare tatt på seg støvler og trasket avgårde, sier Schjølberg.

Fin form

– Det har vært mye kald vind i det siste, var hun kald?

– Nei, faktisk ikke, hun var i god form, forteller Schjølberg.

– Det er klart at det er veldig bra at hun ble funnet. Når man er fire år så er det jo mye rart som kan skje. Det er rart at hun klarte å komme seg så langt. Men det har jo vist seg i andre saker at små barn kan komme seg ganske langt avgårde, sier operasjonsleder Schjølberg i Vestfinnmark politisistrikt.

Laster Twitter-innhold