NRK Meny
Normal

Filmet kolleger på do

En mann i slutten av 30-årene har en hel del å svare for i Trondenes tingrett, etter at Statsadvokaten i Nordland har satt ham under tiltale.

Trondenes Tingrett

Trondenes tingrett

Foto: Nils Mehren / NRK

Fra 2010-2012 var mannen daglig leder ved en bedrift i Harstad.

I denne perioden skal han urettmessig ha kopiert og lagret intime bilder og videoer fra kunders datamaskiner. Utstyret var til reparasjon ved bedriften, og bildene ble overført til hans private datamaskin.

– Handlingen anses som grov idet det dreier seg om et omfattende bildemateriale, samt at hans handling representerer et alvorlig brudd på den tillit og det selvstendige ansvar han hadde som leder av avdelinga, heter det i tiltalen.

I løpet av en fem måneder lang periode i 2012 hadde mannen også plassert et videokamera med opptaksfunksjon under vasken på arbeidsplassens dametoalett. Flere av de kvinnelige ansatte ble filmet mens de benyttet toalettet.

Hjemme hadde mannen oppbevart ammunisjon av forskjellig kaliber. Disse var ikke oppbevart på en forsvarlig måte, og ifølge tiltalen et brudd på Våpenloven. Det er også hans oppbevaring av en batangkniv.

– En særskilt farlig gjenstand, uten at denne var forsvarlig oppbevart. Han kunne ikke oppgi noe aktverdig formål med oppbevaringen av dette våpenet, heter det fra Statsadvokaten i Nordland.