NRK Meny
Normal

Fikk du med deg disse?

Her er våre mest leste saker i 2015.

Montasje
Foto: NRK

Folk fra hele verden strømmet til Longyearbyen og Svalbard for å få med seg solformørkelsen 20. mars. NRK viste begivenheten direkte på nett og på TV, og nettsendingen ble sett av svært mange både i Norge og i utlandet.

Total solformørkelse i Longyearbyen på Svalbard 20. mars 2015.

Saken om jaktlaget som skjøt og drepte elger i dyreparken Polar Park i Bardu fikk mye oppmerksomhet. Hendelsen skjedde under elgjakta i begynnelsen av oktober, og det var jaktlaget selv som meldte fra om at de feilaktig hadde skutt en elgokse og en elgkalv.

Elg i Polar Park

To elger ble skutt. Arkivfoto fra dyreparken.

Foto: NRK

Saken om det mystiske slimet som dekker store områder i fjordene i Nord-Troms, var det også svært mange som leste. Forskerne tror nå de vet hva det røde slimet, som fortsatt finnes i store mengder, er.

Slim montasje

Det mystiske slimet i Nord-Troms har skapt mye engasjement og diskusjon.

Foto: Montasje: NRK/ Roger B. Larsen

Historien om den MS-syke legen og trebarnsfaren Sigbjørn Rogne engasjerte mange. Da sykdommen var i ferd med å ødelegge Rogne, gjorde han et valg. Han reiste til Italia og tok stamcellebehandling.

Sigbjørn Rogne

Sigbjørn Rogne mener at også andre MS-syke bør få stamcellebehandling.

Foto: Kristine Østvold / NRK

I midten av september var geologene svært sikre på at det skulle gå steinras da bevegelsene i Oksfjellet i Kåfjord økte markant. Mange fulgte med da NRK sendte direkte på nett fra det rasfarlige området i flere døgn, men fjellet stabiliserte seg igjen.

Helikopterbilder fra Holmen

Dette var de mest usikre fjellpartiene.

Foto: NVE

En annen historie som fikk mye oppmerksomhet handlet om Ann Iren Thomassen som ble overrasket av en drone utenfor kontorvinduet sitt midt i Tromsø sentrum.

Dronen

Her henger dronen utenfor Ann Irens kontorvindu, i fjerdeetasje, midt i Tromsø sentrum.

Foto: Ann Iren Thomassen

En annen historie som engasjerte mange var saken om «Ane» som fortsatt var gravid etter å ha tatt en medisinsk hjemmeabort.

Ultralyd

«Ane» valgte å beholde barnet.

Foto: Privat

«Eventyret» om løpeprinsessa Yngvild Kaspersen som ingen ser ut til å temme, ble veldig godt lest.

I august ble det kjent at en feil prosedyre knyttet til Botox-injeksjoner ved Universitetssykehuset Nord-Norge gjorde at 188 pasienter var blitt utsatt for smitte av hepatitt B, C eller hiv. Heldigvis viste det seg etter hvert at ingen var blitt smittet.

Kutt og oppsigelser i det statlige gruveselskapet Store Norske preget stemningen på Svalbard i 2015. Vi besøkte øygruppa og møtte blant andre 12 år gamle Jesper som lurer på hvordan framtida for hans familie blir etter at faren mister jobben.

Den mest sette nettvideoen vår i 2015 var det NRK-fotograf Harald Albrigtsen som laget. Videoen av knølhval som jakter sild under nordlyset, har blitt sett flere titall millioner ganger. Og her kan du nyte den en gang til:

NRK-fotograf Harald Albrigtsen har filmet knølhval som jakter sild under nordlyset.