NRK Meny
Normal

Faren over for sydenflyene?

Selskapet som tanker opp flyene ved Langnes lufthavn, styrker beredskapen i helga. Det kan bety at drivstoffstreiken ikke får så store konsekvenser for charterfly-trafikken.

Flyplass

Flytankingen ved Tromsø lufthavn styrkes i helga.

Foto: Nina Einem / NRK

– Flytanking AS får inn en ekstra mann på jobb som ikke er fagorganisert og de vil da være to mann på jobb gjennom helga. Vi har noen utfordringer i forhold til charterfly-trafikken, men vi tror at slik som ruteplanene og turnusen er, skal det gå greit igjennom helga, sier driftssjef Svein-Idar Henriksen ved Avinor Tromsø.

Charterflyene vil trolig gå som normalt

NRK denne uka at opptrappingen i streiken kunne få konsekvenser for charterflyene som skal fly ut fra Tromsø i helga, der alle ansatte ved Flytanking AS er tatt ut i streik. Tanking av fly har til nå kun blitt betjent av driftslederen på formiddagen.

Henriksen sier at charterflyene er avhengig av å fylle opp drivstoff i Tromsø, men at de to ansatte i Flytanking AS vil være på en hjemmevaktordning i beredskap.

– Vi har en opphopning av fly lørdag ettermiddag, men vi håper og tror at den styrkede beredskapen vil kunne håndtere situasjonen, sier driftssjefen.

Ingen store konsekvenser

Ifølge Henriksen har ikke den pågående drivstoffstreiken hatt store konsekvenser for flytrafikken ved Tromsø lufthavn så langt, da flyselskapene har med seg nok drivstoff fra Gardermoen til å kunne returnere til Oslo.

Widerøe-flyene har hittil brukt andre lokale flyplasser som ikke er berørt av streiken til tanking av fly.

– Luftambulansetjenesten har ikke kunne tanke drivstoff, men de har også klart å tilpasse seg situasjonen og har heller ikke blitt direkte berørt av streiken, sier han.