NRK Meny
Normal

Drømmetrekning for TUIL og Senja

Det er duket for to nye fotballfester i Troms når cupens tredje runde sparkes i gang i juni.

Senja-jubel

FK Senja slapp jubelen løs etter at de hadde slått ut TIL i cupen.

Foto: Ørjan Hansen / NRK

TUIL slo 2. divisjonskollega Finnsnes 3–1 i den andre runde av herrenes cup. I dag kom oppsettet for tredjerunde, som sier at «Dalingan» får besøk av Bodø/Glimt den 4. juni.

– Det er et fint oppsett. Vi er glade for at vi får hjemmebane og at vi møter et godt eliteserielag. Når det i tillegg er et nordnorsk lag, bør kampen være interessant for mange, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Han er klar på at avansement er mulig.

– Vi vet at Glimt er favoritter, men vi har vel en 20 prosent sjanse til å gå videre. Har vi en god dag kan vi spille jevnt med dem, sier Helstrup.

I fjor tok de ny klubbrekord i cupen, ved å avansere til fjerde runde etter å ha slått selveste Strømsgodset på hjemmebane. Helstrup håper selvsagt på å tangere den rekorden.

Ikke redde for noen

David Lundblad

Senja-trener David Lundblad gleder seg til å møte Stabæk.

Foto: Ørjan Hansen / NRK

FK Senja har allerede tatt ny cuprekord, ved å komme seg til tredje runde, da de slo Tromsø IL 2–1.

Senja skal ta imot Stabæk på Senja stadion.

– Jeg ble veldig glad. Det er et bra oppsett av forbundet. Det er veldig fint av dem å sette oss 2. divisjonslag på hjemmebane, slik at vi kan få en ny folkefest. Vi har jo aldri vært så langt i cupen, og jeg unner både supporterne og spillerne å få oppleve en slik historisk kamp på hjemmebane, sier Senja-trener David Lundblad.

Etter seieren over TIL er det ingenting som skremmer Senja-væringene.

– Vi er ikke redde for noe i fotball. Jeg har sett Stabæk i noen kamper og de er gode, det vet vi. De slo TIL på Alfheim, men det er flere lag som har slått TIL.

Senja detonerte cupbomben da de slo ut TIL i cupens andre runde.