Drømmer om stor festival i Finnsnes

Ba Finnsnes-band om hjelp til booking av headlinere - Gitar-legende og Idol-vinner ble resultatet.

Amoral

Det finske metall-bandet 'Amoral' kommer.

Foto: Pressefoto: Valtteri Hirvonen / Valtteri Hirvonen

Finnsnes-bandet Sanity Shed kan få alle sine drømmer oppfylt i sommer. Finske "Amoral" skal bo hjemme hos dem, de skal selv spille på Finnsnes i Fest og går alt etter planen, så spiller de på årets utgave av Døgnvill-festivalen.

- Under Finnsnes i Fest har vi noe som heter "Rockmania", der deltar lokale band fra fylket om å spille på Døgnvill-scenen i Tromsø. Jeg var selv på Døgnvill-festivalen i fjor, det var helt utrolig stort. Den store drømmen er å stå på en slik scene å spille for masse mennesker, sier Endrerud til NRK.

Men først skal altså Finnsnes i Fest avvikles, og der fikk bandet mer å gjøre en bare å spille.

Eskild Endrerud i Sanity Shed

Eskild Endrerud i Sanity Shed.

Foto: Preben Olsen

- I februar i år avviklet vi et arrangement, som vi kalte for "Unlucky metall fest". Det var en stor suksess, det er sjeldent det kommer så mange på uteplassen Ottos for å si det sånn. Etter det tok Finnsnes i Fest-gjengen kontakt med oss fordi de så at vi har kompetanse til å arrangere og booke artister.

Etter noen telefoner og mailer sikret Sanity Shed seg finske "Amoral" og Ronnie Le Tekrø fra "TNT".

"Punk style" hjemme i stua

Tekrø kommer for å holde gitar-workshop for unge gitarister, mens "Amoral" skal spille konsert. Den nye vokalisten i det finske bandet vant for øvrig finsk Idol i 2007.

"Amoral" er et kjent finsk metall-band som har gjort det stort i sitt hjemland. Bandet kommer nå ut med sitt fjerde album, som skal lanseres blant annet i USA.

- For å gjøre det mest mulig billig, og som de selv kaller det "i punk style", så skal bandet bo hjemme hos oss. Vi håper jo de kan gi oss mer inspirasjon og veiledning.

- Det er det bandet vi har sett mest opp til og har hatt mest innflytelse av, sier Endrerud.

Sanity Shed vant årets utgave av Rock mot Rus.

"Unlucky Metall Fest" er noe Sanity Shed kan tenke seg å arrangere hvert år.

- I og med at festivalen var en så stor suksess i februar, så er det noe vi skal prøve å arrangere hvert år. Håpet er jo å hamle opp med Døgnvill og Bukta-festivalen, men det får tiden vise, smiler Endrerud.

Finnsnes i Fest avvikles 28. og 29. juli i sommer.