NRK Meny
Normal

Drapssiktet ber om løslatelse

Advokaten til kvinnen som er siktet for å ha drept sin far i Tromsø julaften, har mandag levert anken om varetekt.

Drap i Tromsø

En mann i 60-årene ble drept i Tromsø juleaften. To personer, en mann og en kvinne er siktet for drapet.

Foto: Bjørnbakk / NTB Scanpix

– Anken er overlevert, men jeg vet ikke hvor lang behandlingstiden vil være, sier kvinnens advokat, Ida Much-Ellingsen til NRK.

Kvinnen er sammen med samboeren siktet for drap eller medvirkning til drap etter at hennes 66-år gamle far ble funnet drep i hennes kommunale bolig på julaften.

Hun ble i Nord-Troms tingrett fredag forrige uke varetektsfengslet i to uker, mens samboeren ble varetekstfengslet i fire uker.

Erkjenner ikke straffskyld

Ifølge Munch-Ellingsen erkjenner kvinnen ikke straffskyld, og begjærer seg dermed løslatt.

– Politiet må nå skrive en innstilling til tingretten, så må det videre til lagmannsretten. Hvor lang behandlingstid det vil være er vanskelig å si, men det skal gå relativt kjapt, sier hun til NRK.

Advokaten til den medsiktede samboeren, Ken Olav Warth uttalte i helga at også han ville skrive en anke i løpet av helga. NRK har foreløpig ikke lyktes å få en uttalelse fra advokaten mandag formiddag.

Mannen i 40-årene ble i februar i år frikjent som utilregnelig på grunn av en psykoselidelse.

Tromsø-politiet kan bli etterforsket

Spesialenheten for politisaker vuderer om de skal etterforske Tromsø-politiet i forbindelse med drapssaken julaften. Politiet mottok tre meldinger fra leiligheten der drapet skjedde, men rykket ut først da de ble varslet av AMK.

– Den dagen dette skjedde ble vi underettet, noe som er ganske vanlig i en sak hvor det rettes noen spørsmål mot politiet. Det er ikke dermed sagt at vi skal sette i verk etterforskning, sa Halvor Hjelm-Hansen, leder for etterforskningsavdeling Midt-Norge og Nord-Norge i Spesialenheten fredag.

Han sa at Spesialenheten foreløpig avventer situasjonen, og at en beslutning ikke ble tatt før en gang denne uken.

Ønsker psykiatrisk vurdering

Politiet hevder å ha god oversikt over hva som skjedde i kommunalboligen i Tromsø på julaften. De har også gjort beslag i flere gjenstander fra boligen.

Etterforskningsleder Morten Pettersen sier de vil vurdere å innhente psykiatrisk sakkyndige for å vurdere hvorvidt de to siktede er strafferetslig tilregnelig.