Kan vente seg lønnshopp

Tromsøs midtbanespiller Thomas Drage kan vente seg bedre lønn når han forlenger kontrakten.

Thomas Drage

Thomas Drage har vært sentral for TIL i år. Nå forlenger han kontrakten.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Tromsø ILs livlige og kreative venstrekant Thomas Drage er enig med klubben om at partene skal sette seg til forhandlingsbordet i høst – selv om kontrakten hans ikke går ut før etter 2013-sesongen.

– Har fått klare signaler om det. Jeg trives veldig godt. Og har lyst å være her enda lenger, bekrefter 19-åringen overfor NRK.

Gjennombrudd i år

Unggutten fra Mosjøen har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen – med to seriemål, ti målgivende pasninger og fast plass på TILs suksessfulle mannskap.

Nå vil Drage utvikle seg videre på Alfheim.

– Jeg vil i hvert fall forlenge med ett år til. Ut 2014-sesongen, sier Drage.

– Har du fått signaler på det?

– Ja, det har jeg.

Lønnshopp

Drage har også fått beskjed om at han kan vente seg et lønnshopp når han signerer.

– Jeg er ikke blant de best betalte spillerne i klubben, det er jeg nok ikke. Og jeg synes kanskje jeg fortjener litt mer.

– Det er vi enige om, og skal i dialog om senere i høst, sier Drage, som kom til Tromsø som 17-åring fra 3. divisjonsklubben Mosjøen foran 2010-sesongen.

Viktig signal

På Alfheim har Drage fått tillit under Per-Mathias Høgmos ledelse. Klubben setter stor pris på at en nordnorsk unggutt har utviklet seg så raskt – og etablert seg på førstelaget.

– Et viktig signal til andre nordnorske talenter, sier direktør Stig-Ove Sandnes.

– Thomas har tatt virkelig store steg i år. Det er veldig bra. Og at han ønsker å forlenge med oss er strålende, slutter Sandnes.

LES OGSÅ: