Dette fant 7-åringen like ved skiløypa

7-åringen og faren fant ubrukt ammunisjon i skieldoradoet og familiestedet midt i Tromsø.

Fant ammo i Tromsø

Adnan Icagic frykter farlige situasjoner hvis barn finner ammunisjonen ved skiløypa.

Foto: Privat

Like før påske var dette synet som møtte sønnen og faren på tur i Tromsømarka. På standplass på skiskytterstadion midt på Tromsøya lå det flere ubrukte geværkuler.

– Jeg tenker at ammunisjon er ammunisjon, uansett kaliber. Siden det pleier å være mange som går på ski der, og ikke minst mange barn – burde de som bruker banen og har skytetrening være ekstra oppmerksomme på å ikke etterlate ammunisjon der, sier Adnan Icagic.

Kulene er av relativt liten kaliber, og det var Icagics sønn som kom over dem på skytebanen.

– Det er ikke den kraftigste typen. Men kule er kule, og ammunisjon er ammunisjon. Sprenger de, så kan det jo være farlig.

(Artikkelen fortsetter under)

Fant ammo i Tromsø 2

Flere ubrukte geværkuler lå igjen etter skiskytterne på Tromsøya.

Foto: Privat

– Standplass skal være ryddet

Han håper de som bruker skiskytterbanen har funnet i bakhodet, og er flinke til å plukke opp etter seg når skytetreningen er ferdig.

– Rutinene våre er at man skal ta med seg ammunisjon når man er ferdige på skytebanen. Standplass skal være ryddet etter trening. Det er ikke ønskelig at det ligger ammunisjon igjen etter skiskytterne, kalde fingre kan miste noen kuler, sier styreleder Kåre Huglen i Tromsø Skiskytterlag.

Han mener rutinene deres er gode for å rydde opp etter seg, men at det kan skje at tomhylser og ammunisjon kan forsvinne i snøen under skyting.

– Vi har gode nok rutiner, men det kan selvfølgelig forekomme unntak. I forkant av treninger har vi gjennomganger der vi plukker opp på skytebanen, sier Huglen.

– Men kan det være farlig med ammunisjon som ligger slik?

– Nei, det kan det ikke være. Men det er ikke ønskelig at det skal ligge ammunisjon igjen etter oss.