Brann i enebolig - Harstadhallen ble evakuert

Fire personer ble sendt til sykehus.

flammer ut av vindu

SE VIDEO: I 18-tiden torsdag kveld begynte det å brenne i en enebolig i Harstad, vis a vi Harstadhallen. Boligen ble raskt overtent. Inge Bjørn Hansen/Hålogaland avis.

– Vi har evakuert Harstadhallen på grunn av den store røykutviklingen på stedet. Det var full aktivitet i hallen, med barn og ungdom, og vi sjekker nå hvert rom for å kontrollere at alle har kommet seg ut, sier Kåre Munkvoll, operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, til NRK.no i 18.45-tiden.

Fire personer har blitt sendt til sykehus, de to beboerne i eneboligen og to personer som hjalp dem med å komme seg ut av det brennende huset. Politiet fikk melding om brannen i 18-tida, og boligen ble raskt overtent.

– Disse fire personene skal ikke være alvorlig skadd, de har kun fått i seg i litt røyk, sier Munkvoll.

– Kunne fått katastrofale følger

Jan Erik Solheim, innsatsleder på stedet, forteller at brannen i eneboligen var eksplosiv.

– Hadde det ikke vært for at vitner raskt kom til stedet og reddet ut personene der inne, kunne følgene blitt katastrofale. Da vi fikk melding om brannen var huset allerede overtent, sier han til NRKs reporter på stedet.

I 19.30-tiden forteller Solheim at brannvesenet foretar en kontrollert nedbrenning av huset.

– Det var eneste alternativ, slukningsarbeidet har vært vanskelig. Det blir ikke aktuelt med ytterligere evakuering av bygninger.

I 22.30-tida opplyser politiet at brannvesenet fortsatt er på stedet.

– De skal overvåke branntomta gjennom natta. Etter at de har reist, kommer politiet til å sette opp sperringer. Vi skal gjøre krimtekniske undersøkelser her så langt det lar seg gjøre i morgen, men branntomta må først bli kjølt ned, forteller operasjonsleder Karl Erik Thomassen.

Harstadhallen stengt fredag

Harstadhallen kommer til å være stengt fram til klokka 14 fredag, på grunn av røyk inni hallen. Thomassen forteller at kommunen har gitt alle de evakuerte tilbud om hotellrom i natt.

Nødetatene bestemte seg raskt for å evakuere tre av nabohusene da brannen brøt ut, og cirka halv sju evakuerte de også Harstadhallen.

Brann i Harstad 04.feb.

Harstadhallen ble evakuert etter en halvtime. Da var det fullt av barn og ungdom der inne.

Foto: Martin Mortensen/NRK